Зареждане

Умар Нурмагомедов може да се окаже криптонитът на Мераб Двалишвили

Умар Нурмагомедов може да се окаже криптонитът на Мераб Двалишвили
Публикувано на: Март 14, 2023 в 10:00 ч
Миналият уикенд Мераб Двалишвили записа историческа победа над Пьотр Ян.

Вижте още - Нурмагомедов предизвика Двалишвили: Бялата папаха срещу черната!

Бившият шампион в категория петел се канеше, че ще говори в битката, но така и не проговори. Ян беше брутално доминиран от Двалишвили, който записа съкрушителна победа с единодушно решение на съдиите. Всички рефери дадоха 5-0 рунда, което беше най-доброто потвърждение за пълно превъзходство.
Мераб записа 49 опита за събаряне, от които 11 се оказаха успешни. Това беше 9-тата му поредна победа в UFC. Братовчедът на легендарния Хабиб Нурмагомедов, Умар не беше впечатлен от Двалишвили. Нурмагомедов хвърли ръкавицата към него и сподели, че трябва да се бият, за да се види коя папаха е по-добра.

Двалишвили носи черна папаха, а Умар носи бяла папаха. Папахата е вълнена шапка, носена от мъжете в целия Кавказ, а също и в униформените полкове в региона и извън него.

"Бялата папаха срещу черната папаха. Това ще бъде много интересно. Надявам се, че ще приемат този бой.", написа Нурмагомедов в социалните мрежи.

Умар осъзнава, че сега Двалишвили се превърна в претендент за златото и иска да му отнеме тази чест. Преди битката с Ян грузинският боец беше на трето място в класацията, а след съкрушителна победа той трябва да стане втори.

Освен това Двалишвили е най-добрият приятел на настоящия носител на титлата в дивизията. Алджамейн Стърлинг определено ще иска да отмъсти на всеки, който прекъсне победната серия на Мераб.

В момента Умар е 11-ти в ранглистата на категория петел. Но нито един от бойците в топа на категорията не иска да се изправи срещу него. Руснакът непрекъснато се оплаква, че почти цялата дивизия бяга от него. Нурмагомедов е с рекорд 16-0 в ММА и има 4 победи под банера на UFC.

Битката Нурмагомедов срещу Двалишвили е това, от което се нуждае UFC. Двамата вече доказаха на всички, че могат да работят мощно както в изправено положение, така и на земя. Нурмагомедов изглежда като боец, който ще неутрализира борбата на Двалишвили.

Мераб от своя страна няма да позволи на руснака да контролира напълно ситуацията. И такава битка може да бъде по-интересна от много шампионски срещи. Това определено е битката, за която Умар трябва да натиска. Тази битка ще го изтласка на върха.

Нурмагомедов определено може да се справи с Двалишвили. Много бойци и фенове подчертават, че Умар изглежда като най-опасния противник за Двалишвили от топ 15 на категория петел в UFC.

Всичко обаче зависи от Дейна Уайт и неговите хора. Дано да видим този дуел.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес