Зареждане

7 съвета за по-изразени коремни мускули

7 съвета за по-изразени коремни мускули
Публикувано на: Февруари 6, 2013 в 10:55 ч
Снимка: wikimedia.org
В сайта, а и в интернет, има предостатъчно тренировъчни схеми за изкарване на коремните мускули. Ние ви предлагаме и седем съвета за тяхното подчертаване и по-лесно оформяне.
 

1. Не яжте бързи вългехидрати

 
Бързоусвоямите въглехидрати повишават нивата на инсулин, които забавя горенето на мазнини и увеличава складирането им, което най-често се получава в коремната област. Източниците на въглехидрати, които е желателно да избягвате във време на изчистване на мазнините, са хляб, картофи, газирани напитки, спортни напитки, захар и др. Вместо тях заложете на пълнозърнести храни, овесесни ядки, сладки картофи, плодове, зеленчуци, киноа, бобови растения и кафяв ориз. Единственото изключение е, че можете да приемате бързи въглехидрати веднага след тренировката, тъй като тогава те ще увеличат възстановяването на мускулите и техния растеж.
 

2. Не пропускайте изометричните натоварвания

 
Поинтересувайте се от така наречения "Weider Iso-Tension Principle". Този принцип на натоварване се състои в стяган на някой мускул, като например коремните, и задържане на позицията за известно време (примерно като бодибилдърите, когато са на сцената и позират в дадена стойка). Правете това, като стягате всеки мускул и задържате контракцията за около 6-10 секунди, след това отпуснете за 6-10 секунди. Повторете това 10-20 пъти. Това е добро упражнение за всички мускули. Може да се приложи за коремните дори когато стоите в колата си, на дивана или зад бюрото.
 

3. Не забравяйте за правилното дишане

 
Когато правите упражнения за корем, като например коремните преси, издъшайте когато стигнете до финалното движения или позицията с най-много контракция в мускула. Това е важно, тъй като позволява да стегнете максимално мускулатурата си на корема. Задържането на тази позиция за 1-2 секунди ще увеличи участието на мускулните влакна и тяхното натоварване.
 

4. Не спирайте

 
Обикновено по време на сваляне на килограми, много хора във фитнеса тренират със серии и повторения, а също и сменят тежестта от ниска към висока и обратно. Когато тренираме със собствено тегло обаче, тежестта не може да се съобрази с повторенията. Така че когато правите лицеви опори или повдигане на крака от вис, направете толкова повторения, колкото можете, докато не стигнете до близо до отказ.
 

5. Не забравяйте с тренировките с допълнителна тежест

 
Много хора се притесняват да тренират коремните си мускули с допълнителна тежест. Но те са мускул, също както бицепса, и ако търсите добра изразителност, трябва да има и добра сепарация на мускула. Така че няколко упражнения с тежест за около 8-10 повторения ще подобрят визията и здравината на "плочките".
 

6. Не започвайте от упражненията за корем

 
Някои треньори във фитнес залите препоръчват да се започва с упражнения за корема. Това обаче не е съвсем правилно. В наскорошно проучване на Weider Research Group стана ясно, че когато трениращите правят упражнения за корема, преди да правят клекове например, те след това изпълняват по-малко клекове от колкото обичайно могат, ако са тренирали корема в края на тренировката. Това е така, защото коремните мускули са част от стабилизиращите торса мускули, които позволяват генерирането на повече сила. Тренирането на коремните мускули в началото на тренировката ги изтощава, което влошава стабилността на торса, а от там и силата.
 

 

7. Тренирайте с различна скорост

 
Препоръчваме редуване на тренировките между бавни и контролирани движения и бързи и експлозивни, като по този начин се натоварват различни мускулни влакна. Бързите повторения с правилна техника ще ангажират повече мускулни влакна.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес