Зареждане

Алджамейн Стърлинг срещу Мовсар Евлоев на UFC 307

Алджамейн Стърлинг срещу Мовсар Евлоев на UFC 307
Публикувано на: Юли 20, 2024 в 10:11 ч
Бившият неоспорим шампион Аладжамейн Стърлинг ще се изправи за втори път в категория перо на UFC 307 през октомври, като ще се бие срещу руския претендент Мовсар Евлоев в главния сблъсък на картата в Delta Center в Солт Лейк Сити, Юта.

Стърлинг, който в момента заема осмо място в официалната ранглиста в категория перо, направи своя дебют в тази категория в подгряващите битки на UFC 300 по-рано този месец, постигайки победа с единодушно решение над Калвин Катар.

Що се отнася до Евлоев, настоящият претендент е на пето място в категория перо и е непобеден в октагона, като за последно постигна победа над Арнолд Алън в UFC 297 през януари.

Стърлин ще се бие с Евлоев на UFC 307

Новината за завръщането на Стърлинг  срещу Евлоев беше съобщена първо  от репортера на Eurosport, Марсел Дорф, в официалния му профил в X .


Върнал се на победния път на UFC 300 по-рано тази година в съдийската си победа над Катар, Аладжамейн Стърлинг беше отстранен, откакто изпусна безспорната титла в загубата с нокаут във втория рунд от Шон О'Мали през август миналата година.

По време на шампионската си кариера Стърлинг натрупа последователни успешни защити на титлата над бившето шампионско трио: Петър Ян, Ти Джей Дилашоу и Хенри Сехудо.

Що се отнася до Евлоев, бившият шампион на M-1 Global в категория до 57 кг се радва на победа над претендентите в категория перо, откакто се премести в UFC през 2019 г.

Преди победата си над гореспоменатия британски талант Алън, Евлоев надви любимия на феновете претендент Диего Лопес в дебюта на бразилеца и се отличи с други забележителни победи срещу Ник Ленц и Дан Иге.

Въпреки че главното събитие на UFC 307, което се очаква да се проведе на 5 октомври от Delta Center в Солт Лейк Сити, Юта, все още не е потвърден към момента на публикуването, в момента се очаква да се проведе безспорният двубой за титлата в категория перо между Илия Топурия и Макс Холоуей

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес