Зареждане

Арман Царукян: Лесно ще стана шампион в лека категория

Арман Царукян: Лесно ще стана шампион в лека категория
Публикувано на: Септември 10, 2024 в 18:00 ч
Топ арменският UFC боец Арман Царукян заяви, че е наясно, че битката му с Ислам Махачев няма да се състои тази година. Арман е готов да се бие за временната титла на UFC в лека категория и иска да се създаде такава. Той обяви това в интервю за YouTube канала "Red Corner MMA".

В момента Ислам има контузия в ръката и ще има нужда от няколко месеца, за да се възстанови. Царукян очакваше битка с дагестанеца през октомври в Абу Даби, но контузията провали плановете. Сега има неяснота около битката му с Ислам, а това не му се нрави.

Наскоро Хавиер Мендес разкри, че Ислам няма да се бие тази година, защото се възстановява. Арман вярва, че лесно ще стане шампион и иска да се бие, за да го докаже.

"Знаех си. Вече получих информация, че тази година няма да имам бой. Така че ще е в началото на следващата година. Това е информация от UFC. Но в нашия спорт всичко може да се промени бързо. Поради това се поддържам във форма и тренирам. Да, разбира се, че мога да се бия и с друг опонент. За мен не е важно да се бия с Махачев. 

По принцип е лесно за мен да стана шампион в този момент. Всеки боец от топ 5 може да се бие за временния пояс. Дан Хукър, Майкъл Чандлър, Чарлз Оливейра, Джъстин Гейджи, Дъстин Порие могат да се бият за временната титла. Те не са достойни да се бият за златото, тъй като почти всички идват след поражения.", каза Царукян.

Ще успее ли Царукян да стане шампион в лека категория ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес