Зареждане

Хранителният режим на Conor McGregor

Хранителният режим на Conor McGregor
Публикувано на: Февруари 9, 2020 в 15:00 ч
Не трябва да ни изненадва фактът, че режимите на професионалните атлети, особено на бойците, са изпълнени със стриктни правила във всяко отношение - включително и диетата. И тук не става въпрос само за здравословно хранене, тъй като се гледат изкъсо също калориите и микронутриентите, приемани дневна база.

Но как всъщност изглежда хранителният режим на професионалния боец? Толкова ли е трудна за следване в действителност? Фитнес YouTube-ърът Aseel Soueid решава да буквално да вкуси какво представлява дневната диета на навярно най-популярния боец към момента - Conor McGregor.

Какво представлява диетата?


Aseel разказва, че хранителният му експеримент се базира нна информация за режима на McGregor, качен онлайн. В случая става въпрос за режим, налагащ около 2800 калории дневно, разпределени в 6 хранения - всяко едно състоящо се от богати, необработени храни.

Закуска


За първото хранене за деня Aseel разказва, че Conor McGregor консумира следното: безглутенов ммногозърнест хляб, 100 грама авокадо, 2 яйца, 100 грама сготвени гъби и голям домат. Като цяло - 605 калории още на закуска.

Преди обяд


Преди големия обяд, McGregor хапва 2 кофички ягодов йогурт с ядки - 320 калории.

Обяд


Обядът на McGregor представлява вкусна комбинация от говеждо със зеленнчуци, зехтин, картоф и царевица - общо 989 калории.

Хранене преди тренировка


Преди да влезе в залата McGregor го кара леко - обича просто да пие прясно мляко - 130 калории.

Хранене след тренировка


За възстановяване след тренировката Conor си прави шейк със суроватъчен протеин - около 110 калории.

Вечеря


За финал на деня McGregor залага на печена тилапия, зеленчуци и бял ориз - общо 599 калории.

Хранителните вещества


След като вече имаме представа как изглежда хранителния режим за деня на McGregor, нека да вникнем и в детайлите - за един ден спокойно се събират около 2752 приети калории. По отношение на микронутриентите в подбраната храна, говорим за 234 грама въглехидрати, 118 грама мазнини, 188 грама белтъчини, 33 грама фибри и 1488 милиграма натрий.


Заключение


Запознавайки се с режима на McGregor, можем да си направим редица изводи. Важно е да отбележим, например, гъвкавостта и разнообразието в диетата на боеца, които не само правят режима по-"забавен", но и окуражава дори и "обикновените" хора да го следват с по-голям хъс.

В крайна сметка, спокойно можем да заключим, че Conor McGregor е силно зависим от диетата и тренировъчния си режим, за да постига невероятните успехи, които го държат на върха - както в октагона, така и по отношение на физиката му. Освен това, Aseel споделя, че Conor е и изключително популярен в социалните медии, където също разпространява идеята, че добрата физика е възможна единствено с тренировки и добра храна - без допълнителни стимуланти.

Представяме ти видеото на Aseel, за да добиеш по-добра представа каква е диетата на легендата Conor McGregor. Приятно гледане!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес