Зареждане

5 интересни факта за Пейдж Ванзант

5 интересни факта за Пейдж Ванзант
Публикувано на: Януари 15, 2019 в 20:34 ч
След като загуби предните си две срещи, Пейдж ВанЗант (7-4) ще се опита да се върне отново сред победителите, изправяйки се срещу Рейчъл Острович на UFC Fight Night 143 в Бруклин, Ню Йорк.

И докато тръпнем в очакване на този невероятен сблъсък, решихме да подготвим пет интересни факта за 24-годишната състезателка:


Тя обича да танцува


Ванзант прекарва ранните си години в Орегон, където нейните родители имали школа за танци. Под тяхното въздействие, бъдещата състезателка успяла да се превърне в отдадена и талантлива танцьорка. През 2016-та тя дори участва в 22-рия сезон на 'Dancing with the Stars'. Със своя партньор Ванзант успява да впечатли всички и да стигне до финала. През 2009-та, когато е още тийнейджърка, със семейството ѝ напускат Орегон и се местят в Невада. В търсене на школа по танци, тя попада на залата на Кен Шамрок. Точно там тя започва своя път в смесените бойни изкуства. Нейната гъвкавост, бързина и баланс, придобити от танците, се оказват изключително полезни в новото начинание.
 Прякорът ѝ е даден от баща ѝ


Ванзант като дете винаги е била мъжкарана и е предпочитала да си играе навън. Колела в калта, лов и риболов са били сред любимите занимания на младата девойка, а прякорът ѝ - '12-gauge', ѝ е даден именно от нейния баща заради афинитета ѝ към стрелбата.


Омъжена е за ММА боец


Ванзант се омъжва за Остин Вандерфорд през септември миналата година. Младоженците се местят в Орегон и започват да тренират в Gracie Barra Portland. Vanderford е непобеждаван, с 6 победи, като същевременно има и минало като кечист. Двамата спортисти често публикуват снимки как тренират заедно. Досущ като Ванзант, Вандерфорд също има прякор покрай оръжията - викат му 'AK-47'.
 

 

Работила е като модел


Ванзант е работила като модел за няколко популярни марки, произвеждащи облекло за атлети, в миналото. Някои от тях са Columbia Sportswear и Nike. И въпреки че за момента не работи върху моделската си кариера, Ванзант продължава да бъде търсена. Привлекателният ѝ вид и младежкото излъчване ѝ помагат да се превърне в една от най-лесно продаваемите състезателки на UFC. Според мениджъра ѝ, винаги я търсят за интервюта. Популярността ѝ се усеща и в социалните мрежи - в Instagram, например тя има над 1.9 милиона последователи.


Има издадена книга


През април миналата година Ванзант публикува своята биография - 'Rise: Surviving the Fight of My Life'. В нея са разкрити детайли около участието ѝ в 'Dancing with the Stars', както и около израстването ѝ като ММА боец. Разказват се и истории, свързани с трудностите, с които се е сблъсквала Ванзант като малка. Докато е била в гимназията, например, тя постоянно е била тормозена и осквернявана. С тези свои проблеми тя се справяла в залата. Биографията е приета добре от читателите и в момента дори е с рейтинг 4.26/5 в популярния сайт за литература Goodreads.

Доста разтърсващ цитат от книгата е:

"Вдишвам сила и изкарвам простотията. Удар след удар."
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес