Най-големият сайт за бойни спортове

       

5 интересни факта за Пейдж Ванзант

5 интересни факта за Пейдж Ванзант
Публикувано на: Януари 15, 2019 в 20:34 ч
След като загуби предните си две срещи, Пейдж ВанЗант (7-4) ще се опита да се върне отново сред победителите, изправяйки се срещу Рейчъл Острович на UFC Fight Night 143 в Бруклин, Ню Йорк.

И докато тръпнем в очакване на този невероятен сблъсък, решихме да подготвим пет интересни факта за 24-годишната състезателка:


Тя обича да танцува


Ванзант прекарва ранните си години в Орегон, където нейните родители имали школа за танци. Под тяхното въздействие, бъдещата състезателка успяла да се превърне в отдадена и талантлива танцьорка. През 2016-та тя дори участва в 22-рия сезон на 'Dancing with the Stars'. Със своя партньор Ванзант успява да впечатли всички и да стигне до финала. През 2009-та, когато е още тийнейджърка, със семейството ѝ напускат Орегон и се местят в Невада. В търсене на школа по танци, тя попада на залата на Кен Шамрок. Точно там тя започва своя път в смесените бойни изкуства. Нейната гъвкавост, бързина и баланс, придобити от танците, се оказват изключително полезни в новото начинание.
 Прякорът ѝ е даден от баща ѝ


Ванзант като дете винаги е била мъжкарана и е предпочитала да си играе навън. Колела в калта, лов и риболов са били сред любимите занимания на младата девойка, а прякорът ѝ - '12-gauge', ѝ е даден именно от нейния баща заради афинитета ѝ към стрелбата.


Омъжена е за ММА боец


Ванзант се омъжва за Остин Вандерфорд през септември миналата година. Младоженците се местят в Орегон и започват да тренират в Gracie Barra Portland. Vanderford е непобеждаван, с 6 победи, като същевременно има и минало като кечист. Двамата спортисти често публикуват снимки как тренират заедно. Досущ като Ванзант, Вандерфорд също има прякор покрай оръжията - викат му 'AK-47'.
 

 

Работила е като модел


Ванзант е работила като модел за няколко популярни марки, произвеждащи облекло за атлети, в миналото. Някои от тях са Columbia Sportswear и Nike. И въпреки че за момента не работи върху моделската си кариера, Ванзант продължава да бъде търсена. Привлекателният ѝ вид и младежкото излъчване ѝ помагат да се превърне в една от най-лесно продаваемите състезателки на UFC. Според мениджъра ѝ, винаги я търсят за интервюта. Популярността ѝ се усеща и в социалните мрежи - в Instagram, например тя има над 1.9 милиона последователи.


Има издадена книга


През април миналата година Ванзант публикува своята биография - 'Rise: Surviving the Fight of My Life'. В нея са разкрити детайли около участието ѝ в 'Dancing with the Stars', както и около израстването ѝ като ММА боец. Разказват се и истории, свързани с трудностите, с които се е сблъсквала Ванзант като малка. Докато е била в гимназията, например, тя постоянно е била тормозена и осквернявана. С тези свои проблеми тя се справяла в залата. Биографията е приета добре от читателите и в момента дори е с рейтинг 4.26/5 в популярния сайт за литература Goodreads.

Доста разтърсващ цитат от книгата е:

"Вдишвам сила и изкарвам простотията. Удар след удар."
 

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

10 неща, които не знаеш за Джо Фрейзър

10 неща, които не знаеш за Джо Фрейзър
Едва след края кариерата му на боксьор приключи, той започна да говори малко повече за живота си.
Статии » ноември 15, 2011 (4)
цялата статия

Биография на Keith Jardine

Биография на Keith Jardine
Keith Hector Jardine (роден на 31-ви октомври, 1975 г.) е състезател по смесени бойни изкуства (MMA) в полу-тежката категория.
Статии » април 11, 2011 (0)
цялата статия
Мнения в Facebook