Зареждане

Гей шампион? Дрикус дю Плесис отговаря на Хамзат Чимаев

Гей шампион? Дрикус дю Плесис отговаря на Хамзат Чимаев
Публикувано на: Септември 11, 2024 в 00:00 ч
Безспорният шампион на UFC в средна категория Дрикус дю Плесис се нахвърли върху непобедения претендент Хамзат Чимаев, като се подигра с историята на неуспешните му завръщания в октагона, след като чеченецът го нарече "гей" в социалните медии.

Вижте също: Хамзат Чимаев иска да детронира ге*чето Дрикус Дю Плеси

Дю Плесис, настоящият безспорен носител на златото в средна категория, за последно бе начело на UFC 305 миналия месец в Пърт, Австралия - успешно защитавайки короната си в дивизията за първи път.

Роденият в Претория Дрикус дю Плесис, който изхвърли от употреба бившия двукратен носител на титлата в средна категория Израел Адесаня, успя да постигне победа в четвъртия рунд над звездата на City Kickboxing - благодарение на спиране със задушаване.

Очаква се в началото на 2025 г. дю Плеси да се завърне в мач-реванш за титлата с претендент номер едно в ранглистата Шон Стрикланд, но според непобедения претендент Чимаев, който го нарече "гей", царуването на дю Плеси е поставено под въпрос.

"Трябва да върнем тази титла за нормалните хора, човече", заяви Хамзат Чимаев по време на сесията в X Spaces. "Този шампион-гей вече има пояс."

Дю Плеси се подиграва на бездействието на Чимаев в Октагона

Непобеденият претендент Чимаев е извън действие около година, като следващия месец и ще бъде в UFC 308 в Абу Даби, където ще се изправи срещу бившия шампион Робърт Уитакър в продължение на пет рунда.

И аут от завръщането през юни срещу скорошния си общ противник на фона на съобщението за "тежко" заболяване, Чимаев беше разкритикуван от южноафриканския шампион, Дю Плесис, който го призова просто най-накрая да се заеме сериозно със завръщането си към активна състезателна дейност.

"Просто се съсредоточи върху това да се опиташ да стигнеш до бой, какъвто и да е бой!", написа Дрикус дю Плесис в X в отговор на Хамзат Чимаев. 


В последната си победа чеченският претендент Чимаев постигна спорна победа с решение срещу бившия шампион и номер едно Камару Усман на UFC 294 през октомври миналата година в Близкия изток. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес