Зареждане

Абдул-Керим Едилов - Впечатляваща кариера и трагичен край

Абдул-Керим Едилов - Впечатляваща кариера и трагичен край
Публикувано на: Януари 5, 2023 в 00:00 ч
Точно преди Нова година в интернет се появи тъжна новина - почина Абдул-Керим Едилов.

Бившият професионален спортист беше само на 31 години. Причините за смъртта на Едилов остават неизвестни, въпреки че са минали няколко дни. Абдул-Керим беше доста млад дори по стандартите на спорта, но успя да постигне значителен успех както в ММА, така и в политическата сфера.

През последните месеци Едилов е бил заместник министър-председател на Чеченската република по младежката политика, спорта и бюджетния контрол. Но кариерата му в спорта остави усещане за значително подценяване.

Едилов беше световен шампион, но пътят към професионалния ММА започна за чеченския боец с поражение от Станислав Молодцов.

Въпреки това, Абдул-Керим не падна духом. Oт време на време той продължаваше да губи, по-специално, губейки в конкурентна битка от Виктор Немков. Едилов постепенно се превърна в звезда. През 2012 г. той победи Гаджимурад Антигулов, а малко по-късно удуши самия Иржи Прохазка!

Едилов се оказа по-добър от чеха във всички компоненти - изглеждаше така, сякаш невероятно бъдеще очаква боецът, родом от Центарой.

Чеченецът имаше отлични умения в борбата, но въпреки това, той обичаше да играе в стойка с опонентите си. Прекомерното вълнение понякога служеше на спортиста в лоша услуга, но битките на Едилов винаги се харесваха на публиката.

Логичното развитие на кариерата на боеца беше подписването на договор с UFC. И дебютът в най-голямата ММА промоция в света се оказа перфектен. Абдул-Керим лесно и красиво се справи с опитния сърбин Боян Михайлович, печелейки с технически нокаут във втория рунд.

Но тогава Едилов беше хванат с допинг. UFC прекрати договора със спортиста и той реши да прекрати кариерата си, въпреки че нямаше време да разкрие таланта си дори наполовина.

Абдул-Керим обаче окачи ръкавиците си само в ММА. Той успешно премина към професионалния бокс, като в продължение на две години бившият боец на UFC успя да проведе четири битки, всяка от които спечели с нокаут в първия рунд.

Но като цяло Едилов все пак се фокусира върху политическия път, където направи големи крачки. Успоредно с това, Абдул-Керим тренираше децата на Рамзан Кадиров Жалко, че толкова активен човек ни напусна толкова рано.

Тъжното е, че нито Кадиров, нито неговите деца, нито пък някой чеченски боец поднесе съболезнования. Акаунтът на Едилов беше изтрит и явно някой се опитва да го изтрие като цяло от историята.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес