Зареждане

Шакур Стивънсън с контузия, битката с Джо Кордина е отменена

Шакур Стивънсън с контузия, битката с Джо Кордина е отменена
Публикувано на: Септември 12, 2024 в 12:43 ч
Шакур Стивънсън няма да се бие на 12 октомври срещу Джо Кордина. Световният шампион в три дивизии беше принуден да се оттегли от насрочения си двубой срещу бившия шампион поради контузия на ръката, която изисква операция.

Стивънсън (22-0, 10 КО) трябваше да направи втора защита на титлата си на WBC в лека категория срещу Уелс Кордина (17-1, 9 КО) в преди двубоя Артур Бетербиев - Дмитрий Бивол. Събитието се провежда в Рияд, Саудитска Арабия.

Стивънсън получи контузия по време на тренировъчния си лагер в Колорадо Спрингс. В сряда 27-годишният боксьор претърпя операция в Хирургическия център на Рокис, "за да възстанови разкъсванията на сагиталната и колатералната връзка", според съобщението на Джули Голдстикър.

Очаква се Стивънсън да се възстанови напълно и да поднови тренировки след шест до осем седмици. След като се възстанови, двубоят му срещу непобедения мексикански Уилям Зепеда (31-0, 27 нокаута) може да се състои в някакъв момент през Q1 2025.

"Определено съм разочарован, че няма да мога да се бия на 12 октомври", заяви Шакур Стивънсън. "Бях супер готов и се чувствах страхотно в лагера и планирах да направя шоу следващия месец срещу Джо Кордина. Но трябва да послушам лекаря и незабавно да оправя тези контузии, за да мога да се завърна по-силен от всякога в началото на 2025 г."

На този етап не е ясно дали 32-годишният бивш шампион на IBF Джо Кордина (17-1, 9 нокаута) остава в подглавната битка на Бетербиев срещу Бивол срещу заместващ съперник.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес