Зареждане

Топене на мазнини и тренировките с тежести

Топене на мазнини и тренировките с тежести
Публикувано на: Декември 3, 2009 в 10:29 ч
Снимка: pixabay.com

Обикновено хората започват кардио тренировки и забравят за вдигането на тежести, когато настъпи момента за топенето на мазнини. А и все още много треньори са на мнение, че аеробните упражнения свалят килограмите, а вдигането на тежести е само за натрупване на ненужна мускулна маса. Това не е съвсем вярно, защото този който трупа мускулна маса в периодите за маса, той изразходва и повече калории, дори когато си почива.

Популярното вдигане на тежести
Има голямо преминаване от кардио тренировките към тренировките за сила с тежести. Според изследване на американските организации Fitness Products Council и Sporting Goods Manufacturers, броят на хората, които тренират с тежести се е увеличил с 76% през изминалото десетилетие. В наши дни тези тренировки във фитнеса са едно от най-популярните занимания за хората на запад.

Комбинирайте кардио и тренировки с тежести
Това е най-добрия избор, защото кардио упражненията, комбинирани с тренировките с тежести, ще дадат много по-добри резултати при топенето на мазнини. Кардио упражненията увеличават метаболизма на мускула по време на активност и за кракто време след спиранео на тренировката. Тренировката с тежести, от своя страна, покачва метаболизма на мускула по време на самата тренировка и дълго време след като тя е свършила. При някои по-интензивно трениращи се наблюдава ускоряване на метаболизма за няколко дни след тренировка.


Адекватната тренировка с тежести трябва да ви позволява максимум до 20 повторения с тежестта. С такова натоварване мускулната тъкан става по-силна. Самото подобряване на мускула става в периода на почивка. Затова и почивката е много важна.

Незаивисмо дали целта ви е поддържане на тонус или покачване на мускулна маса, трябва да знаете какво се случва с мускула по време на тренировката с тежести. Когато вдигаме тежести, мускулната тъкан се разкъсва на микрониво от стреса и по време на възстановителния период мускулите стават по-силни, следователно и ще могат да издържат на повече стрес. Обикновено възстановителния период отнема око 24 до 48 часа след тренировката с тежести.


Горене на енергия след тренировка
По време на възстановителния период мускулния метаболизъм продължава да гори енергия, затова и тогава е момента да направим кардио тренировката си. Издържането на дълги повторения от едно и също движение натоварва тялото по различен начин. Комбинирането на упражнения с малки повторения  (тренировките с тежести) и такива с много повторения (кардио тренировките) ще стресира мускула в комплексен начин за да максимизира горенето на мазнини.

Всеки който твърди, че тренировките с тежести не помагат за свалянето на килограми и мазнина, трябва да направи пробна тренировка за един час и да види сърдечния си ритъм. Идеята е да се комбинира тренировка с тежести с добра кардио тренировка за да се увеличи мускулния метаболизъм и горенето на мазнини като цяло.

Хранителни добавки за сваляне на теглоДавайте смело, постепенно
Трябва да знаете, че когато сваляте килограми твърде често се сваля и малка част от мускулната маса. Тъй като мускулната маса ще държи метаболизма ви висок, избягвайте бързата загуба на тегло с чудотворни диети или гладуване. Такъв тип сваляне на килограми ще се възвръшаст сваленото скоро и бързо. Вместо това се старайте постепенно и по-бавно, но постоянно, да тренирате като комбинирате кардио упражнение с такива с тежести и оставете мускулната маса да нарастне за да ускори метаболизма ви. Резултатие може и да отнемат малко повече време, но ще останат също за по-дълго.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес