Зареждане

Антъни Джошуа: Победих Франсис Нгану с акъл, а не със сила

Антъни Джошуа: Победих Франсис Нгану с акъл, а не със сила
Публикувано на: Септември 12, 2024 в 16:00 ч
Антъни Джошуа е само на няколко дни от следващата си битка, която ще бъде срещу Даниел Дюбоа в битка за овакантения пояс на IBF в тежка категория. По време на Q&A за DAZN Boxing "AJ" се върна за кратък момент към предишната си битка, която трябваше да го подготви за предстоящата.

По-рано тази година елитният английски боксьор се изправи срещу ветерана от UFC Франсис Нгану. "AJ" спечели по категоричен начин във втория рунд с нокаут. Въпреки това, той подчерта по време на интервюто, че огромната физическа сила на Франсис е голямо предизвикателство, но в крайна сметка боксовото му IQ реши мача в негова полза.

Джошуа е разчитал на своя ум, за да анализира Нгану, след което да се справи с него. Той не го подцени така, както направи Тайсън Фюри, който почти загуби от камерунеца.

„Човекът беше огромен, наистина беше огромен. Ако разчитах само на силата си, щеше да е много по-трудна битка. Но преминавайки през процеса на опити да подобря коефициента си на интелигентност, успях да променя стратегията си и да съборя Голиат. Не казвам, че Франсис беше елитен боксьор, но го приех въз основа на това, което направи срещу Тайсън Фюри, който беше шампион на WBC по онова време. 

Франсис успя да елиминира силните му страни и лесно можеше да го надиграе в остри размени. Успях да го нокаутирам в два рунда, докато бившият шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри се нуждаеше от десет рунда и много късмет, за да го направи. Но в моя случай ставаше въпрос за стратегия, не съм подценил нищо в Нгану.“, каза Джошуа

Ще успее ли Джошуа да се справи с Дюбоа ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес