Зареждане

Абдулрашид Садулаев загуби в полуфиналите oт Ахмед Тажудинов

Абдулрашид Садулаев загуби в полуфиналите oт Ахмед Тажудинов
Публикувано на: Септември 19, 2023 в 02:00 ч
Руският борец в свободния стил Абдулрашид Садулаев загуби от бахрейнеца Ахмед Тажудинов с 2:9 в полуфиналите на Световното първенство през 2023 г. в Сърбия.

Така поражението бе първо за двукратния олимпийски шампион от 2017 година насам. Тогава Садулаев загуби от американеца Кайл Снайдер на финала в Париж през 2017 година.

Садулаев не успя да завърши битката с Тажудинов поради нараняване на врата. 20-годишният Тажудинов, представител на Бахрейн, е от аварски произход. На четвъртфиналите той победи известния американски борец Кайл Снайдер с 11:0.

Тажудинов тренираше в школата на Садулев в Дагестан и до миналата година игра за Русия.

„Абдулрашид има херния в шийния прешлен, огромна бучка, болезнена е. Благодарение на характера на победителя, той спечели предишната битка на четвъртфиналите. А на полуфиналите просто не можа да се бори нормално.", каза селекционерът на руския национален отбор Махмуд Магомедов пред "Мач ТВ".

Интересен факт е, че преди няколко години Тажудинов се снима със Садулев и едвам стигаше до раменете на Абдулрашид. Сега няколко години по-късно двамата премериха сили и Ахмед успя да надделее.








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес