Зареждане

Хърн: Интересът за Фюри-Усик е мижав, хората искат реванш между Фюри и Нгану

Хърн: Интересът за Фюри-Усик е мижав, хората искат реванш между Фюри и Нгану
Публикувано на: Октомври 31, 2023 в 17:09 ч
Промоутърът Еди Хърн от Matchroom вярва, че безспорният двубой между Тайсън Фюри и Олександър Усик е претърпял голям удар след представянето на Фюри срещу ММА ветерана Франсис Нгану.

Миналата събота вечерта в Саудитска Арабия Фюри се пребори за победа в десет рунда с разделено решение над Нгану, който дебютира в професионалния бокс.

"Мисля, че Тайсън ще изпита трудности през следващите няколко седмици, защото напрежението ще бъде върху него", каза Хърн пред The MMA Hour. "А това не му харесва. Няма да му хареса критиката. И вероятно ще си вземе почивка от социалните мрежи или медиите и просто ще се измъкне и ще си каже: "Просто ще се отпусна", ще прекара време за семейството, за Коледа и други подобни неща. Но това ще го нарани, критиката, защото тя масово накърнява наследството му."

Още преди събитието да се случи, Фюри вече имаше уговорка да се бие с Усик на 23 декември, също в Саудитска Арабия.

Усик беше на ринга и се изправи лице в лице с Фюри след двубоя с Нгану.

Фюри обаче получи повече щети от очакваното и сблъсъкът му с Усик вероятно ще бъде отложен за началото на 2024 г.

По време на двубоя Фюри беше свален в третия рунд, получи аркада на челото от ъперкът, а лявото му око беше посинено и подуто.

Заради зашеметяващия характер на двубоя от миналия уикенд Хърн смята, че сега повече хора се интересуват от реванша Фюри-Нгану, отколкото от безспорния сблъсък между Фюри и Усик.

"Сега е интересна динамика. След интервюто казах, това беше малко прибързана реакция, че двубоят Усик-Фюри е мъртъв. Очевидно е, че не е мъртва. Това все още е голям бой. Но стойността на този двубой рязко спадна. Защото наистина искате да го видите да се бие с Франсис Нгану. И мисля, че Франсис Нгану сега се намира с много възможности", каза Хърн.

"Това всъщност е невероятно за бокса и ММА. Много хора казват: "Това е ужасно за бокса, някакъв човек току-що дойде и победи Тайсън Фюри. Това е като, приятелю, знаеш ли колко много хора говорят за бокса днес? Всъщност току-що се върнах, бях в залата и всички говорят за него - а ако си Франсис Нгану в момента, седиш като един от най-ценните боксьори в света. И си прав, той може да се върне в света на ММА и да проведе огромен бой. Сега той е огромно име. Огромно. Късмет му желая."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес