Най-големият сайт за бойни спортове

       

Повече сила в лицевите опори

Повече сила в лицевите опори
Публикувано на: Март 7, 2013 в 09:09 ч
Снимка: wikimedia.org
Въпросът: Опитах се да правя плиометрични лицеви опори, за да кача повече маса в горната част на тялото, но ръцете ми едва се отлепват от земята. Има ли някое по-добро упражнение, което да има същия ефект?

Отговорът: Плиометричните лицеви опори, където експлозивно се отлепяте от земята за кратко, са използвани от много атлети в различни спортове. Но както е в случая, много хора не могат да го правят ефективно, тъй като не успяват да се отлепят от пода. Решението е да намалите съпротивлението, което може да се постигне като поставите ръцете си на пейка, като така намалявате тежестта с 40%.

Поставете ръцете си на пейка или друга повърхност по-висока от пода, ръцете ви са на ширината на раменете, а краката опънати право назад на земята. Сгънете ръцете си, за да свалите надолу тялото си. Когато гърдите ви докоснат пейката, експлозивно се отблъснете назад и нагоре възможно най-високо. Когато тръгнете да падате, подпрете се пак на пейката, като оставите инерцията да ви помогне в движението до достигането на гърдите обратно до пейката, където отново бързо се изтласквате. Не си почивайте между повторенията, а ги слейте.

Ето и една кратка тренировка, включваща плиометрични лицеви опори и две упражнения с дъмбели за покачване на сила, издръжливост и размер в горната част на тялото.

Плиометрични лицеви опори на пейка
3 серии, 6-8 повторения, почивка 2-3 минути общо

Наклонена лежанка с дъмбели
3 серии, 6-8 повторения, почивка 2-3 минути общо

Флайс с дъмбели
3 серии, 8-10 повторения, почивка 1-2 минути общо
 

Добавки за покачване на мускулна маса

 • ActivLab - Mass Up Geiner / 1200gr.ActivLab - Mass Up Geiner / 1200gr.
  25лв.

  ActivLab - Mass Up Geiner / 1200gr.

  ActivLab - Mass Up Geiner


  Производител: ActivLab
  Добавка: Mass Up Geiner
  Категория: Гейнъри за покачване на тегло
  Вид добавка: Гейнъри
  Разфасовка: 1200 грама
  Дози в опаковка: 12 дози

  Mass Up Geiner e гейнер за покачване на килограми, който съдържа суроватъчен протеин концентрат, въглехидратна матрица, таурин и креатин.

   MASS UP съдържа суроватъчен протеин концентрат, въглехидратна матрица, креатин и таурин. Тази формула осезаемо подпомага трениращия да увеличи качеството и продължителността на тренировката. Увеличава силата и резултатите. Приеман след тренировка продуктът, ускорява мускулната регенерация и възстановяването на енергийните нива в тялото. Препоръчва се за хора и спортисти, търсещи по-бързо увеличаване на мускулната маса, сила и обем

  Начин за употреба: 100 г (една доза) се разтварят в 200 мл вода или мляко. В тренировъчен ден се приема 1 доза, около 60-90 минути преди тренировка и 1 доза след тренировка. В почивен ден - 1 доза, сутрин на гладно и 1 доза на гладно - преди обяда, вечерята или като допълнение към следобедната закуска.


 
Бърз съвет:
Винаги правете плиометричните лицеви опори като първо упражнение в тренировката си за гърди, защото тогава бързите мускулни влакна са свежи и могат да генерират най-много сила.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Овладей тръстъра с дъмбел за повече мощ

Овладей тръстъра с дъмбел за повече мощ
Тръстърът с дъмбели е легендарно упражнение, защото спомага за разбирането на много други сложни движения. Но все пак... Дали го правим по правилния начин?
Статии » април 17, 2019 (0)
цялата статия

Добавките, които ще ти помогнат в свободните боеве

Добавките, които ще ти помогнат в свободните боеве
Подкрепи тежките ММА тренировки с правилните добавки. Нека ти представим шестте от тях, които ще ти помогнат да подобриш представянето и възстановяването си осезаемо.
Статии » октомври 25, 2018 (0)
цялата статия
Мнения в Facebook