Зареждане

За ползите от сока от кисели краставички след тренировка

За ползите от сока от кисели краставички след тренировка
Публикувано на: Август 6, 2018 в 21:08 ч
Ако въобще признавате сока от кисели краставички за някаква напитка, най-вероятно е за гонене на махмурлук. Някои обаче вярват, че има и други основателни причини да се консумира тази течност. Тя, например, спомага за намаляването на крампите и ускорява възстановителния процес след тренировка.

Как ви звучи да пиете сок от кисели краставички в залата? Не особено приятно, нали? Нека оставим експертите все пак да потвърдят дали има смисъл от цялия този експеримент.


Какво точно представлява сокът от кисели краставички?


В основата си - просто сол. Киселите краставички се консервират за дълго време в смес от сол и вода. Сокът, който остава накрая е съставен от вода, сол и сок от самите краставици.


Как влияе сокът на възстановяването?


По време на интензивна активност (обикновено над един час) или при трениране в гореща среда, човек се поти много и губи електролити (натрий и калий) с потта си.

За да не се изморяваме и да подобряваме представянето си, трябва да си набавяме тези електролити и да стоим хидратирани. Затова след тежка тренировка понякога може да ви се дояде нещо солено.

[module:product id=59443 description='Основната задача на този продукт е бързо да попълни загубата на течности и електролити.']
Заради солта сокът от кисели краставички съдържа много натрий, както и калий и магнезий. Възвръщайки си тези електролити, можете да премахнете умората и да се хидратирате доста бързо.


Има ли други ползи от него?


Освен това, сокът от кисели краставички спомага и храносмилането. Процесът на консервиране създава пробиотици, така че сокът е полезен и за стомаха ви.


Има ли друг начин за консумация освен директното му изпиване?


Можете да готвите със сока от кисели краставички, за да се възползвате от положителните му ефект. Някои препоръчват 1/3 чаша сок при лекото запичане на месо. Преимуществото е, че защото вкусът е по-силен, няма нужда от допълнителни подправки и билки.

Сокът също може да се ползва и за марина на говеждо или свинско месо. За целта сложете напоеното месо в хладилника за 1-3 часа, за да се маринова добре.

С него можете също да мариновате и зеленчуци - настъргано зеле, моркови, репички. А защо не дори и да сварите яйца? Някои добавят оцет към кипящата вода. Пробвайте вместо с оцет, със сок от кисели краставички. Придава на яйцата солен привкус, който определено събужда рано сутрин.

Разбира се, ако наистина обичате кисели краставички, със сока можете да си правите още повече от тях. Просто сложете в сока настъргани краставички и ги мариновайте през нощта. За нула време деликатесът ще бъде готов.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес