Зареждане

Нейт Диас защитава Дана Уайт срещу критиките за заплащането на бойците на UFC

Нейт Диас защитава Дана Уайт срещу критиките за заплащането на бойците на UFC
Публикувано на: Юли 3, 2024 в 14:00 ч
Бившата суперзвезда на UFC Нейт Диас защити бившия си шеф Дана Уайт от критиките към модела на заплащане на бойците в промоцията.

Диас ще се изправи срещу бившия си враг от UFC 244 Хорхе Масвидал в професионален боксов мач тази събота в Анахайм. Той се завръща на боксовия ринг след загубата от Джейк Пол в професионалния си дебют миналата година с единодушно решение.


Диас не е изключил евентуално завръщане в UFC след този предстоящ боксов двубой. Той не се е състезавал в октагона от победата срещу Тони Фъргюсън в UFC 279.

Диас беше значителна част от нарастването на популярността на UFC по време на кариерата си там. Той оглави някои от най-големите карти в историята на UFC, включително два рекордни по гледаемост двубоя срещу Конър Макгрегър.

Диас несъмнено е една от най-големите звезди в историята на UFC, а също и един от най-печелившите. Но през последните години UFC е подложена на интензивна критика заради хонорарите, които дава на бойците си.

Диас опровергава мнението, че UFC плаща крайно недостатъчно на своите състезатели.
 

Нейт Диас: Нямат представа за това какво е заплащането на бойците в UFC"

 

По време на неотдавнашно участие в подкаста ALL THE SMOKE Диас сподели защо смята, че критиките към начина, по който UFC плаща на своите бойци, са пресилени.
"Не мисля, че хората имат представа какви са парите и колко са те", каза Диас. "Мисля, че Дана Уайт получава незаслужено  лоша оценка. Аз не му давам добра, но, брато, той плаща на много повече хора много повече пари, отколкото хората си мислят. Просто не мисля, че хората знаят кое какво е...

Аз също искам повече пари. Дайте на тия шибаняци още пари, дайте и на мен още пари. Но той плаща на много хора много пари, повече от боксьорите. Що се отнася до бойните спортове, да речем, боксът плаща на най-високоплатените бойци много повече, отколкото има UFC. Но UFC, според мен, плаща на много повече хора много пари. Той плаща на целия състав купища пари."

Диас заключава, че макар UFC да може да плаща на бойците си повече пари, нейните бойци могат да направят повече, за да подобрят цялостната си стойност и ценност.

Уайт обясни, че заплащането на бойците няма да се промени значително, докато той е главен изпълнителен директор на промоцията. Междувременно Диас смята, че проблемът не е толкова сериозен, колкото повечето го представят.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес