Зареждане

Райън Гарсия е отстранен от WBC

Райън Гарсия е отстранен от WBC
Публикувано на: Юли 5, 2024 в 06:53 ч
Маурисио Сулайман обяви днес, че Райън Гарсия е отстранен от всякаква дейност в WBC. 

Едва вчера, в конферентен разговор с медиите, президентът на санкциониращия орган изрази подкрепата си за боксьора, който се провали на два теста на VADA, в резултат на което победата му над Девин Хейни на 20 април по точки беше променена на несъстезание.

"Говорейки само лично, а не от гледната точка на WBC, аз съм много загрижен за това, което виждам по отношение на Райън Гарсия", каза Сулайман на 3 юли. "Моля се на Бога той да получи незабавна помощ. Като боец, ние WBC скоро ще се заемем с това публично, но като човешко същество призоваваме хората около него да се погрижат той да получи помощ."

От няколко месеца 25-годишният Гарсия демонстрира непостоянно поведение. Блудкавите обръщения в социалните мрежи и съдържанието на бутилка бира, която изгълта точно преди да влезе с повече килограми при кантара, доведоха до това, че повечето фенове залагаха, че той ще загуби от Хейни. Въпреки това той победи убедително.

На 1 май VADA уведоми всички заинтересовани страни, че Гарсия е дал положителна проба за Остарин ден преди и в деня на неочакваната си победа по точки над Хейни, шампион на WBC в полусредна категория.

На 20 юни Гарсия беше глобен с 1,1 млн. долара от Атлетическата комисия на Ню Йорк, беше отстранен за една година и победата му беше анулирана. След тези решения той е доста деен в социалните мрежи, обвинявайки всички, освен себе си, за съдбата си.

"Упражнявайки правомощията си като президент на WBC, с настоящото изключвам Райън Гарсия от всякаква дейност с нашата организация", заяви днес Сулейман в социалните мрежи. "Отхвърляме всяка форма на дискриминация. Страхувам се за благополучието на Райън, тъй като той многократно е отказвал опитите ни за помощ в областта на психичното здраве и злоупотребата с различни вещества."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес