Зареждане

Бразилските бойци в UFC

Бразилските бойци в UFC
Публикувано на: Октомври 19, 2009 в 10:56 ч

 
Ако смятате, че Anderson Silva, легендата от Бразилия, не заслужава да бъде наричан "най-добрия MMA боец в средната категория", моля, осъзнайте се. След него идва и неговия съотборник Lyoto Machida, бразилският UFC шампион в полу-тежката категория, който няма загуба в MMA двубой. Също така и Vitor Belfort, който наскоро победи Rich Franklin в UFC 103; Antonio Rodrigo Nogueira, ветеран, който се бори за титлата в тежката категория, след като победи легендата Randy Couture; Mauricio "Shogun" Rua, който победи убедително Chuck Liddell и се подготвя за двубой за титлата и Junior Dos Santos, боецът с динамит в ръцете си, който отнесе Mirko "Cro Cop" Filipovic и дори го подтикна към отказване от спорта.

 

ufc mma бразилия бойни изкуства


Всички бразилски бойци са невероятни. А това е само малък процент от състезателите от Бразилия, който идват на талази в UFC, особено в средната и полу-тежката категория. Разбира се, това не е нищо ново - все пак бразилци като Royce Gracie са доминиращ фактор в MMA още от първия им ден. За разлика от преди няколко години, когато главните действащи лица в UFC бяха само американци - Chuck Liddell, Tito Ortiz, Randy Couture, Evan Tanner, Rich Franklin и др.

Какво се случи? Определено много повече, от колкото може да се напише в една статия. Но могат лесно да се посочат три големи фактора, а ето ги и тях.

1. Разпадането на PRIDE: Една от причините, поради които толкова бразилци да дойдат в UFC беше PRIDE. Много от бойците в тежката, полу-тежката и средната категория, се биеха в Япония - Wanderlei Silva, Mauricio "Shogun" Rua, Antonio Rodrigo Nogueira и Ricardo Arona.

2. Използването на карате: Бойци като Vitor Belfort и особено Lyoto Machida тренират карате, което им дава преднина в MMA двубоите. Изглежда в други страни то е подценявано при подготовката за свободните двубои (MMA). Излиза така, че някои бразилци имат нещо като тайно оръжие.

3. Новия стил MMA тренировъчни лагери: Добрия тренировъчен лагер може да изгради страхотен боец. Следователно и лошия лагер, може да разруши добрия боец. Най-добрия тренировъчен лагер в света е този на братята Nogueira. Редовно трениращи с тях са Anderson Silva, Lyoto Machida и Junior Dos Santos. Това е труден отбор за побеждаване.

 

Спортни облекла и дрехи от нашия онлайн магазин


В края на краищата, Бразилия винаги е била представителна за смесените бойни изкуства (MMA). Но в наши дни в UFC те изглежда пренасят всичко това на друго ниво. Целия свят трябва да знае, че бразилското MMA вече не опира само до бразилско джиу-джицу. В наши дни уменията им са еднакво добри в стойка и на земята и убедително завземат горните категории в UFC, поне ако си мислите, че все още не са го направили съвсем.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес