Най-големият сайт за бойни спортове

       

Сезонът на фетбърнърите

Сезонът на фетбърнърите
Публикувано на: Юни 13, 2014 в 09:42 ч
Всеки знае, че когато трябва да се намалят подкожните мазнини, трябва да се приемат и по-малко калории. Но има и друг начин да се постигне калориен дефицит. Хранителните добавки от този тип могат да работят по различни начини и да помогнат на загубата на мазнини, като по този начин да продължите да се храните добре, без да сте на ръба на глада. Хранителните добавки за отслабване, известни и като фетбърнъри, могат  да мобилизират складираните мазнини, увеличават метаболизма, активизират хормоните за изгаряне, намаляват апетита и още какво ли не.

Тук сме събрали извадка от най-добрите фетбърнъри на пазара, като сме ги обособили в разяснителни групи, така че да изберете тези, които са най-подходящи за вас.
 
 

Хранителни добавки, които използват складираните мазнини

 
Пример: Кофеин
Среща се като:
Anhydrous caffeine, 1,3,7-trimethylxanthine
Други: Forskolin, Garcinia cambogia

Как работят: Складираните мазнини искат да стоят там където са - на склад, принуждавайки тялото ви да използва други източници на енергия, като храната която скоро сте приели и мускулната тъкан. Но хранителните добавки като кофеина подтикват движението на мазнината на клетъчно ниво. Тези фетбърнъри съдържащи предимно кофеин, разграждат мазнините до такава степен, че те да могат по-лесно да бъдат извадени от запаса и да започнат изгарянето си като гориво по време на тренировка и всички ежедневни дейности. Това е доста печеливш вариант, тъй като имате повече енергия за през деня и в същото време по-малко складирани мазнини.
 
 

Хранителни добавки, които ускоряват метаболизма

 
Пример: Синефрин
Среща се като: Citrus aurantium
Други: Екстракт от зелен чай, salix matsudana

Как работят: Много от тези фетбърнъри също ускоряват отделянето на складираните мазнини, но подходът при тях е, че те ускоряват метаболизма. Това значи, че след като приемете такава хранителна добавка тялото ви по естествен начин започва да гори по 100-200 калории повече на ден. При добра диета и изчислен калориен прием, например 2500-3000 калории на ден, можете да продължите да ядете същото количество, като в същото време обаче намалите подкожните си мазнини, тъй като ще постигнете калориен дефицит от ускорения метаболизъм. А намаляването на калориите от диетата ви от самите вас, ще ускори този процес.

 

Хранителни добавки за намаляване на апетита

 
Пример: Худия
Среща се като: hoodia gordonii
Others: Фибри, glucomannan, simmondsin

Как работят: Тази категория хранителни добавки също принадлежи към фетбърнърите, но работи по съвсем друг начин. Например екстрактът от кактуса "худия гордони" подтиска апетита, изпращайки лъжливи сигнали до мозъка, че стомахът е пълен, което от своя страна ви кара да ядете по-малко. Фибрите и глюкоманана, пък от друга страна, действително ви запълват стомаха. Освен това се разграждат по-бавно в организма. Това значи, че тези калории ще ви зареждат по-дълго и няма да имате нужда да приемате нови съвсем скоро. Други хранителни добавки от този тип пък стимулират отделянето на хормони като холецистокинин, който увеличава ситостта. Много от фетбърнърите в тази категория дават най-добър резултат, когато се приемат преди пълнозърнести храни, помагайки ви да консумирате по-малко калории, но които издържат по-дълго време и то без да усещате чувството на глад.
 
 

Хранителни добавки, които влияят на хормоните и мозъка

 
Пример: Mucuna pruriens
Среща се като:
кавча, мокуна, кадифен боб
Други: 7-keto DHEA, Bacopa monnieri, 5-HTP

Как работят: Един от главните проблеми, с които хората се сблъскват, когато следват програма за стопяване на мазнините е намаляването на хормоните и химикалите в мозъка, които се борят с излишната мазнина - което води до по-трудното и изгаряне.

Добавки като 7-keto DHEA и Bacopa monnieri поддържат хормоните на такова ниво, че метаболизма ви да е бърз и по време на диети. Мокуната увеличава производството на хормон на растежа и допамина, като и двата хормона са много важни за мускулната маса по време на горене на мазнини. 5-HTP не само потиска апетита, но и помага функцията на мозъка, работейки като антидепресант и помощно средство за сън. 
 

 

Мазнината = Гориво

 
Използването на фетбърнър само по себе си няма да ви помогне да изчистите мазнините. Трябва да тренирате интензивно, редовно и да следите каква храна приемате.
 
 

Препоръчваме

 
Подбрали сме списък с едни от най-добрите хранителни добавки от типа на фетбърнърите, които не само съдържат част от посочените горе добавки, но и няколко допълнителни.

Animal Cuts на Universal Nutrition

Този продукт съдържа в себе си няколко бленди, които атакуват мазнините по различен начин. Стимулиращият комплекс има кофеин, ядки от кола, гуарана, малинови кетони, coleus forskohlii и др. Допълнителните комплекси имат в себе си зелен чай, екстракт от кафе, екстракт от малинови листа и много други.

За удобство Animal Cuts идва на пакетчета. За най-добър ефект приемайте две пакетчета всеки ден в продължение на три седмици. Починете една седмица, след това направете още един цикъл от три седмици. Продуктът работи най-добре, когато се приема на празен стомах.
 
 
Hydroxycut на MuscleTech

Този продукт разчита на комбинацията от доказали се фетбърнъри като малиновите кетони, йохимбин и екстракт от зелен чай. Според 60-дневно проучване спортисти, които приемали Hydrixycut свалили два пъти повече мазнини за разлика от тези, които приемали плацебо хапче, докато спазвали нискокалорийна диета.

Освен изгарянето на излишните мазнини, този фетбърнър помага и за психическия фокус.
 
 
Lipo 6 на Nutrex

Lipo 6 работи доста бързо, като веднага можете да усетите намаляване на апетита, изгаряне на мазнините и повече енергия.

 
 
Super Cuts 3 на Universal Nutrition

Доста добър комплекс от вещества, спомагащи изгарянето на мазнините и стимулиране на метаболизма. Освен това цената му е повече от добра.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Важен минерал, но с чест дефицит при спортуващите - магнезият

Важен минерал, но с чест дефицит при спортуващите - магнезият
Сандвичите и бирата са идеалните храни за уикендите, но те са също и перфектна формула за постигнае на дефицит на магнезий.
Статии » март 31, 2012 (0)
цялата статия

Следновогодишна ликвидация в ММА.БГ

Следновогодишна ликвидация в ММА.БГ
Приятели, имаме удоволствието да ви съобщим, че стопяването на цените в www.mma.bg/shop продължава с пълна сила и през месец януари.
Статии » януари 10, 2015 (2)
цялата статия
Мнения в Facebook