Най-големият сайт за бойни спортове

       

Топ 10 на най-добрите нокаути на Muhammad Ali

Топ 10 на най-добрите нокаути на Muhammad Ali
Публикувано на: Декември 21, 2016 в 21:24 ч
 
И до днес много хора наричат Muhammad Ali “най-великия боксьор на всички времена”. Неговата харизма и личност нямат аналог в историята на бокса, а да наблюдаваш елегантното му движение по ринга е истинско удоволствие за всеки почитател на този спорт.


И макар да не разполагаше с чистата сила на боксьори като George Foreman или Mike Tyson, Muhammad Ali имаше достатъчно мощ в своите ръкавици, за да те изпрати в несвяст на пода.

В този материал ще ви припомним десет от най-запомнящите се нокаути на великия Ali.

10. Muhammad Ali vs Floyd Patterson –  22 ноември, 1965


Patterson е първият двукратен световен шампион в тежка категория и златен медалист от Олимпиадата през 1952 година. В 12-ия рунд реферът забелязва, че Floyd Patterson вече едва стои на крака, поради което решава да прекрати двубоя. Muhammad Ali печели с технически нокаут.

  

9. Muhammad Ali vs Zora Folley – 22 март, 1967


Това е последният мач на Ali, преди той да бъде наказан, а титлата му да бъде отнета поради отказа му да се отпътува за Виетнам. След втори нокдаун, реферът започва да брои, а Folley така и не успява да се изправи. Нокаут в седми рунд.

 
 
 

8. Muhammad Ali vs. Karl Mildenberger – 10 септември, 1966


Това е първият двубой за титла в тежка категория, провел се в Германия. Mildenberger изпада в нокдаун в рундове пет, осем и десет.

 
 

7. Muhammad Ali vs. Jürgen Blin – 26 декември, 1971


В пети рунд Blin започва да кърви обилно поради две аркади под очите му. Удар с дясна ръка в седми рунд от Ali го поваля на пода.

 
 

6. Muhammad Ali vs Jimmy Ellis – 26 юли, 1971  


През първите три рунда мачът е равностоен, но Ali поема контрол, наранявайки Ellis с дясна ръка в четвърти рунд. Реферът слага край на спора в 12-ия рунд.

 
 

5. Muhammad Ali vs Oscar Bonavena – 7 декември, 1970


Bonavena е корав аржентинец с мощ, който се опитва всячески да скъси дистанцията с него. Работата с крака и движението по ринга позволяват на Ali да надделее, а срещата приключва с технически нокаут в 15-и рунд.

 
 

4. Muhammad Ali vs Chuck Wepner – 24 март, 1975


Chuck Wepner неуморимо преследва Ali по ринга, като дори успява да го повали. В 15-и рунд обаче Ali успява да сложи точка на спора с унищожителен нокаут.

 
 

3. Muhammad Ali vs. Sonny Liston II – 25 май, 1965


Това остава един от най-противоречивите мачове в историята на бокса. Още в първи рунд Ali поваля Liston с дясна ръка, който далеч не изглежда толкова силен, пращайки бившия шампион в нокдаун. Ali застава над своя опонент и започва да му крещи, отправяйки му и жестове. Liston пада в 1:44, изправя се в 1:56, а Walcott спира мача в 2:12.


 
 


2. Muhammad Ali vs Brian London – 6 август, 1966


Ali затиска London в ъгъла и му стоварва куп удари, които не му оставят шансове.

 
 

1. Muhammad Ali vs George Foreman – 30 октомври, 1974


Един от най-важните мачове в историята на бокса. Провежда се в африканската държава Заир (Конго). Ali е сочен за аутсайдер срещу мощния и доминиращ Foreman, но в осми рунд той изненадва много хора и нокаутирва Foreman, след като в продължение на много време е бил пасивен и е понасял атаките на съперника си.

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

10 неща, които може би не знаете за Muhammad Ali

10 неща, които може би не знаете за Muhammad Ali
Интересни факти около легендата Ali.
Статии » юни 25, 2016 (1)
цялата статия
Мнения в Facebook