Зареждане

Топ 10 на най-добрите нокаути на Muhammad Ali

Топ 10 на най-добрите нокаути на Muhammad Ali
Публикувано на: Декември 21, 2016 в 21:24 ч
 
И до днес много хора наричат Muhammad Ali “най-великия боксьор на всички времена”. Неговата харизма и личност нямат аналог в историята на бокса, а да наблюдаваш елегантното му движение по ринга е истинско удоволствие за всеки почитател на този спорт.


И макар да не разполагаше с чистата сила на боксьори като George Foreman или Mike Tyson, Muhammad Ali имаше достатъчно мощ в своите ръкавици, за да те изпрати в несвяст на пода.


В този материал ще ви припомним десет от най-запомнящите се нокаути на великия Ali.

10. Muhammad Ali vs Floyd Patterson –  22 ноември, 1965


Patterson е първият двукратен световен шампион в тежка категория и златен медалист от Олимпиадата през 1952 година. В 12-ия рунд реферът забелязва, че Floyd Patterson вече едва стои на крака, поради което решава да прекрати двубоя. Muhammad Ali печели с технически нокаут.

  

9. Muhammad Ali vs Zora Folley – 22 март, 1967


Това е последният мач на Ali, преди той да бъде наказан, а титлата му да бъде отнета поради отказа му да се отпътува за Виетнам. След втори нокдаун, реферът започва да брои, а Folley така и не успява да се изправи. Нокаут в седми рунд.

 
 
 

8. Muhammad Ali vs. Karl Mildenberger – 10 септември, 1966


Това е първият двубой за титла в тежка категория, провел се в Германия. Mildenberger изпада в нокдаун в рундове пет, осем и десет.

 
 

7. Muhammad Ali vs. Jürgen Blin – 26 декември, 1971


В пети рунд Blin започва да кърви обилно поради две аркади под очите му. Удар с дясна ръка в седми рунд от Ali го поваля на пода.

 
 

6. Muhammad Ali vs Jimmy Ellis – 26 юли, 1971  


През първите три рунда мачът е равностоен, но Ali поема контрол, наранявайки Ellis с дясна ръка в четвърти рунд. Реферът слага край на спора в 12-ия рунд.

 
 

5. Muhammad Ali vs Oscar Bonavena – 7 декември, 1970


Bonavena е корав аржентинец с мощ, който се опитва всячески да скъси дистанцията с него. Работата с крака и движението по ринга позволяват на Ali да надделее, а срещата приключва с технически нокаут в 15-и рунд.

 
 

4. Muhammad Ali vs Chuck Wepner – 24 март, 1975


Chuck Wepner неуморимо преследва Ali по ринга, като дори успява да го повали. В 15-и рунд обаче Ali успява да сложи точка на спора с унищожителен нокаут.

 
 

3. Muhammad Ali vs. Sonny Liston II – 25 май, 1965


Това остава един от най-противоречивите мачове в историята на бокса. Още в първи рунд Ali поваля Liston с дясна ръка, който далеч не изглежда толкова силен, пращайки бившия шампион в нокдаун. Ali застава над своя опонент и започва да му крещи, отправяйки му и жестове. Liston пада в 1:44, изправя се в 1:56, а Walcott спира мача в 2:12.


 
 


2. Muhammad Ali vs Brian London – 6 август, 1966


Ali затиска London в ъгъла и му стоварва куп удари, които не му оставят шансове.

 
 

1. Muhammad Ali vs George Foreman – 30 октомври, 1974


Един от най-важните мачове в историята на бокса. Провежда се в африканската държава Заир (Конго). Ali е сочен за аутсайдер срещу мощния и доминиращ Foreman, но в осми рунд той изненадва много хора и нокаутирва Foreman, след като в продължение на много време е бил пасивен и е понасял атаките на съперника си.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес