Зареждане

Биография на Jose Aldo

Биография на Jose Aldo
Публикувано на: Юли 3, 2011 в 12:04 ч

José Aldo da Silva Oliveira Júnior е роден на 9-ти септември, 1986-та в Манаус, Бразилия. В момента той се бие в категория перо на UFC, където е първия и настоящ шампион. Aldo беше и четвъртия и последен шампион на тази категория в WEC.

Още от малък той е запленен от спорта, но не бойния, а футболът. Бил е агресивен играч и често се е спречквал с участниците от другия отбор. Така той е решил да усъвършенства бойните си умения и на 14 години се записва на тренировки по капоейра. Когато става на 16, той си променя възгледите към живота, като преди това е искал да стане футболист, а след това е пожелал да бъде част от бойните спортове.

Белегът на лявата част на лицето си получава като малък, когато сестра му го бута върху нагорещено барбекю, докато майка му не е била наблизо, което му донася и псевдонима "Scarface".

jose aldo mma биография

Jose Aldo дължи успеха си в живота и на ринга на отдаденост към тренировките.


Той се мести в Рио де Жанейро, където е и любимият му футболен клуб, Фламенго, когато става на 16 години и против волята на майка си. Той е имал много малко пари и никаква работа, така че първите му седмици са били изключително тежки и е живял в най-бедните квартали. Първото съобщение, което Aldo изпратил на майка си, било писмо с мида в него. Да види морето била една от мечтите на Jose Aldo още откакто бил дете, но майка му не вярвала, че това ще се случи, тъй като разстоянието между Манаус и брега било голяма. Това писмо символизирало първата изпълнена мечта от многото останали, които били на път да се сбъднат.

За да се включи в бойните спортове, Jose Aldo започнал да посещава занятията на известния треньор André Pederneiras, който е изградил бойци като Vitor “Shaolin”, Robson Moura, Ramon Lemos, Gustavo Dantas, Marlon Sandro и много други. Aldo тренирал няколко седмици при Pederneiras, когато той разбира за тежкото му положение и го кани да живее в академията. Ето какво казва Reed Harris в тази насока:

"Казаха ми, че когато Wagnney Fabiano е бил в залата, а и Aldo е идвал, Wagnney го е питал 'Ял ли си днес или вчера?'. Ако не е бил ял, са му давали малко храна. Ето толкова беден е бил."

Именно в академията Aldo среща и жена си Viviane. Тя е тренирала муай тай там, имала лилав колан по жиу-житцу и веднага е хванала окото на Aldo. След няколко години връзка той и предложил брак на ринга.


Кариерата на Jose Aldo в жиу-житцуто просперирала, но той решил да се отдаде на MMA, тъй като там можел да изкара повече пари. Самият Aldo характеризира себе си като жиу-житцу състезател, но набляга на страйкинга за да е по-атрактивен за феновете, жадни за нокаут.

В интервю за WEC, при въпрос каква е неговата мотивация, Aldo отговаря:

"Моите лични желания. Целта ми е да имам собствена къща. Тази мечта ме мотивира повече и повече като съм все по-близко до нея."

Първия си професионален MMA двубой Aldo запива на 17 години в EcoFight 1 на 10-ти август 2004-та, където побеждава Mario Bigola с нокаут за 18 секунди.

Тренировъчна екипировка от нашия ММА магазин

След няколко спечелени двубоя в различни организации, той се изправя срещу Luciano Azavedo в Jungle Fight 5, където е и единствената му загуба до момента. Aldo печели първия рунд, но при оспорвана борба към края на втория рунд той губи с rear-naked choke.

След това той записва няколко двубоя в Gold Fighters Championship и Pancrase, преди да се включи в редиците на World Extreme Cagefighting (WEC), където се изправя и записва победи срещу топ бойци от категорията си като Mike Brown, Urijah Faber и Manvel Gamburyan, срещу когото защитава за пръв път шампионския си колан.

На 28-ми октомври, 2010-та, WEC се слива с UFC. Като част от сливането, бойците също стават част от най-голямата MMA верига състезания. Той е шампион в категорията си и първата му защита на титлата в UFC е срещу Josh Grispi в UFC 125, но двубоя се отлага заради контузия на Aldo във врата. В действителност Aldo защитава титлата си в UFC на 30-ти април, 2011-та, срещу Mark Hominick в UFC 129, където побеждава със съдийско решение в изключителен двубой, който е избран за "Fight of the Night".
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес