Зареждане

Орландо Салидо се вряза в къща и уби човек

Орландо Салидо се вряза в къща и уби човек
Публикувано на: Юли 8, 2024 в 02:00 ч
Орландо Салидо е в болница, тъй като мъж загина, след като пикапът му се блъсна в къща.

Орландо е арестуван от полицаите, които в момента го пазят в болницата, докато се възстановява от катастрофата. Бившият световен шампион по бокс, който победи Васил Ломаченко, беше замесен в инцидента в ранните часове на петък сутринта в Сонора, Мексико.

Салидо е шофирал своя сребрист пикап Dodge RAM около 2:30 сутринта. Той обаче изгубил контрол над автомобила и излязъл от пътя. Според информация от мексикански медии той се е врязал в спалнята на спяща двойка.

Съобщава се, че 61-годишен мъж е починал, докато е получавал медицинска помощ след катастрофата. 53-годишната съпруга на починалия е тежко ранена. Салидо също е хоспитализиран и е в „тежко състояние“. Прокуратурата в Сонора разследва катастрофата.

Салидо е бивш световен шампион по бокс в две категории. Когато получи първия си шанс за титлата през 2004 г., той беше победен от Хуан Мануел Маркес. Две години по-късно Салидо победи Робърт Гереро, за да получи короната на IBF в категория перо.

Този резултат по-късно беше отменен на несъстоял се, тъй като той се провали на тест за допинг. След това Салидо загуби от Кристобал Круз, когато се биха за свободния пояс на IBF през 2008 г., но го победи в реванша си през 2010 г., за да стане легитимен световен шампион от четвъртия опит.

Забележително е, че WBO одобри двубой между Салидо и  Ломаченко за пояса, въпреки че Васил беше с рекорд 1-0 в бокса по онова време. В крайна сметка Салидо спечели битката при много противоречиви обстоятелства. Реванш между двамата не беше организиран.

Ето снимкат от катастрофата:

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес