Зареждане

Salido няма проблеми да се изправи срещу Lomachenko през декември

Salido няма проблеми да се изправи срещу Lomachenko през декември
Публикувано на: Август 9, 2017 в 18:00 ч
 
Мексиканецът Orlando Salido няма проблем да се изправи срещу световния боксов шампион на WBO в категория супер перо Vasyl Lomachenko през декември, съобщи Sean Gibbons, който е мениджър на Salido.
 
Преди няколко седмици Gibbons разкри, че двете страни са близо до споразумение за битка на 5-ти август в основното събитие на телевизия ESPN, но нараняване на ръката на Salido провали битката.
 
Вместо това Lomachenko се съгласи на битка с Miquel Marriaga, който се изкачи от долната категория. В крайна сметка Marriaga бе нокаутиран в седмия рунд на тази среща.
 
 
Salido все още е единственият боксьор, който е побеждавал Lomachenko като професионалист, от момента, в който двамата се сблъскаха през 2014-та година. Битката беше изпълнена с противоречия, след като Salido не успя да свали нужните килограми и влезе на ринга като много по-едър от своя противник и игра доста мръсно по време на битката, след която Lomachenko се оплака, че е бил маркиран с много ниски удари.
 
Gibbons вярва, че Lomachenko има нужда от Salido, за да привлече повече хора на арената и пред телевизионния екран.
 
"Знаем, че Lomachenko иска втора битка със Salido. Той е напреднал много, но знае, че Orlando е този, който може да направи нещата много по-сложни", заяви Gibbons пред ESPN Deportes.
 
"Ще преговаряме за такава битка. Знаем, че двамата със Salido могат да повишат рейтингите на телевизията и да се борят за по-голямо събитие, на което да присъстват поне 10,000 зрители."
 
 
Промоутърът на Lomachenko, Bob Arum, спомена Salido като потенциален противник за декември. Той спомена също имената на шампиона в категория супер петел Guillermo Rigondeaux и шампиона на WBC в категория супер перо Miquel Berchelt за други евентуални съперници на украинеца.
 
Но Salido също има други опции, като Berchelt или Gevonta Davis, който е един от другите шампиони в категория супер перо, и който ще се бие на 26-ти август в подгряващите битка на шоуто Mayweaether - McGregor. Шампионът на WBA Jazreel Corrales, който е промотиран от "Golden Boy", също е опция за Salido.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес