Зареждане

Ломаченко ще се оттегли, за да може Гервонта Дейвис да се бие с Шакур Стивънсън

Ломаченко ще се оттегли, за да може Гервонта Дейвис да се бие с Шакур Стивънсън
Публикувано на: Юли 8, 2024 в 09:44 ч
Шакур Стивънсън срещу Гервонта Дейвис може да бъде следващият мач според близък на екипа на боеца, който доскоро водеше преговори с "Tank" за двубой по-късно тази година. 

Беше съобщено, че Василий Ломаченко, шампионът на IBF в лека категория, води преговори с Дейвис, носител на пояса на WBA, за обединителен двубой, но според сътреньора на украинеца Кени Елис 36-годишният ветеран планира по-пряк път към надмощие в лека категория.

"Ломаченко каза, че ще се оттегли и ще позволи на Гервонта Дейвис да се бие с Шакур Стивънсън тази есен, а той ще се бие с победителя", заяви Елис в Instagram.

Като се има предвид възрастта на Ломаченко, може да се предположи, че за него ще е по-добре да се бие с боксьор като Дейвис по-скоро рано, отколкото по-късно. Въпреки това, тъй като Стивънсън притежава титлата на WBC, Ломаченко може да се бие за три пояса, а не за два, ако изчака още малко. Освен това, ако Дейвис победи Стивънсън, той ще бъде още по-продаван противник за Ломаченко, отколкото е в момента.

Стивънсън, който стигна до победата над Артьом Арутюнян, вече е свободен агент, след като разкри, че е отказал оферта от 15 млн. долара от Top Rank на Боб Аръм за удължаване с пет мача на вече изтеклия му договор с промоутърската компания.

Миналата седмица Стивънсън заяви, че двубой с Дейвис би бил "най-големият двубой в света, ако наистина мислим за него. Всеки в Америка ще гледа тази битка... Това е най-голямата и най-добрата битка, която може да се направи в бокса."

"Това е планът за игра за мен и крайната цел. Това е битката, с която ще избия вратата. Честно казано, това е посоката, в която искам да вървя."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес