Зареждане

Иржи Прохазка може да се насочи към средната категория: Това би било ново начало

Иржи Прохазка може да се насочи към средната категория: Това би било ново начало
Публикувано на: Юли 5, 2024 в 06:50 ч
След втората си загуба в двубоя за титлата от действащия шампион Алекс Перейра през миналия уикенд на UFC 303 бившият шампион в полутежка категория Иржи Прохазка и неговият екип отново обмислят евентуалното му завръщане в средна категория.

В края на миналия месец Прохазка беше начело на Международната бойна седмица на UFC 303 с кратко предизвестие, но за втори път в рамките на по-малко от година беше повален от гореспоменатия Перейра, който го отстрани със светкавичен нокаут във втория рунд в Лас Вегас.


И сега, след впечатляващата серия от четири двубоя без загуба в началото на кариерата си в Октагона, Прохазка заяви, че ще трябва сериозно да се "развие" или да обмисли оттегляне от бойните спортове.

"Здравейте на всички, благодаря ви за подкрепата", заяви Иржи Прочазка. "Благодаря ти, Алекс Перейра, за битката, ти беше по-добър. Само едно нещо ми минава през ума: че трябва да се развивам, да премина на следващото ниво, или да не се бия повече."

"Така че е много просто - продължи Иржи Прохазка. "За да бъдеш най-силен, това е начинът. Благодаря ви, ще се видим в залата. 

Иржи Прохазка обмислq минаване в средна категория

И обсъждайки бъдещето на своя възпитаник след UFC 303, треньорът на Прохазка, Мартин Караиванов, обмисля сваляне на лимита в средна категория за чешката звезда при незабавното му завръщане в действие.

"Лично аз виждам средна категория като потенциален рестарт и положителна стъпка", каза Караиванов. "Той също така все още е на възраст, в която може да намали теглото си сравнително добре. Със сигурност ще говорим за това. Това няма да е мое решение, а решение на отбора. Преминаването в средна категория би имало смисъл, защото това ще бъде ново начало, нещо ново, върху което да се съсредоточим. Завръщането в полутежка категория би имало смисъл, ако и когато започне да му става трудно да намали теглото си до средна категория."

Как според вас Иржи Прохазка може да се представи в средна категория?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес