Зареждане

Нейт Диас: Боксът плаща много повече от UFC, но само тези на върха

Нейт Диас: Боксът плаща много повече от UFC, но само тези на върха
Публикувано на: Юли 5, 2024 в 12:00 ч
Дейна Уайт и управляваната от него организация на UFC са критикувани за твърде ниските заплати на бойците. Нейт Диас, бивш боец на UFC, защитава колко плаща UFC на своите бойци, въпреки че смята, че те трябва да получават повече.

Диас се състезава под марката UFC от години, а скоро ще излезе и на боксовия ринг. В предаването "All the Smoke" Диас коментира критиките за доходите на бойците, които се бият за UFC. Нейт ще излезе на боксовия ринг този уикенд, за да се изправи срещу Хорхе Масвидал. 

Масвидал вече се би с Нейт в клетката на UFC. Битката им се проведе през 2019 година и Масвидал спечели с технически нокаут. Диас вярва, че UFC плащат много по-добре за огромен брой бойци.

"Не мисля, че хората са наясно колко печелят бойците на UFC. Мисля, че Дейна Уайт има лоша репутация и няма да му помогна да я промени. Той плаща много повече, отколкото хората си мислят. Хората просто не разбират темата. 

Разбира се, аз също искам да печеля колкото е възможно повече и би било хубаво на бойците да се дават повече пари, но те плащат много на много бойци. Плащат им повече отколкото взимат боксьорите. Боксът плаща много повече от UFC, но само тези на върха. Въпреки това, според мен, UFC плаща много по-добре за огромен брой бойци.", сподели Нейт.

Ще успее ли Диас да бие Масвидал ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес