Най-големият сайт за бойни спортове

       

Науката зад удара в слабините

Науката зад удара в слабините
Публикувано на: Октомври 22, 2016 в 09:06 ч

Независимо какви правила и норми се поставят в различните бойни спортове като бокс или ММА, винаги ще има бойци, които неволно или умишлено ще ги нарушават и ще нанасят удари на непозволени места като например в слабините.

Независимо от случая, ефектът от удар в слабините може да промени развоя на даден двубой, въпреки защитата, която придават протекторите за слабини. Ярък пример за това е легендата от ММА, Mirko "Cro Cop" Filipovic, който в няколко двубоя от кариерата си е получавал този неприятен удар, като дори в един от случаите се наложи битката да бъде прекратена.
 

 
Колко реално може да боли един удар в слабините? В следния епизод на предаването "Sports Science" Джон Бренкус и неговия екип ще нищят колко големи поражения могат да се получат, когато професионален боксьор нанесе подобен удар.

В ринга на научното предаване ще стъпи шампионът в три категории по бокс, Абер Марес. Подготовката е лесна - тестово чучело свързано с най-различни сензори в областта на слабините ще бъде жертвата, която ще измери силата на непозволения удар, нанесен от Абнер.

Колко здрави биха били гениталиите на едно чучело? Вижте в следния клип.
 
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Болки при първите тренировки по бокс

Болки при първите тренировки по бокс
Новобранците в боксовите зали трябва да се сблъскат с не малко болка и проблеми.
Статии » юли 14, 2011 (1)
цялата статия

Студено или топло при контузия

Студено или топло при контузия
Повечето атлети налагат лед на контузията, но не всички са убедени, че знаят кога се слага контузеното място се затопля.
Статии » юли 20, 2010 (0)
цялата статия
Мнения в Facebook