Зареждане

Анкалаев: Стойката на Перейра е надценена! Няма шанс срещу мен

Анкалаев: Стойката на Перейра е надценена! Няма шанс срещу мен
Публикувано на: Юли 6, 2024 в 02:00 ч
Магомед Анкалаев, един от претендентите на UFC в полутежка категория, смята, че уменията в стойка на Алекс Перейра са надценени. Анкалаев е уверен, че ще победи Перейра в октагона.

Последната битка на Перейра беше победата над Иржи Прохазка на UFC 303 миналия уикенд в Лас Вегас. След двубоя с чеха "Poatan" беше предизвикан на дуел от Анкалаев. Дагестанецът вярва, че може да победи бразилеца в изправено положение и обещава, че няма да разчита на борбата. Букмейкърите вярват в Анкалаев и го определиха за фаворит.

32-годишният Анкалаев (18-1-1, 1 NC MMA) записа победа в последната си битка срещу Джони Уокър с нокаут през януари тази година. В интервю за MMA Junkie Анкалаев твърди, че ще завърши двубоя с Перейра рано. Той вече има стратегия за него и няма търпение да я използва:

"Що се отнася до Алекс, трябва да гледате някои от битките му. Вижте го срещу Ян Блахович и неговите умения в борбата. Алекс нямаше какво да предложи. Същото беше и срещу Израел Адесаня. И двамата играха в стойка, но Адесаня показа малко борба срещу него. Мисля, че Перейра е страхотен страйкър, но той е човек, който върви напред и прави грешки. Аз мога да го хвана в крачка. Имаме стратегия за неговите действия в стойка. 

Въпреки това, ако добавим борба към микса, не мисля, че има някакъв шанс. Имам няколко възможности да го приключа. Той определено има силен удар, но като цяло стойката му е надценена. Гледайте битката му срещу Джамал Хил. Той го контрира. Същото беше и с Прохазка. Алекс продължава напред в същия стил. Имаше късмет, че не срещна сериозни съперници. 

Имам умения по борба, но съм готов да се бия с него в изправено положение. Ще го тествам.", каза Анкалаев за MMA Junkie.

Ще видим ли тази битка през 2024 година ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес