Зареждане

Куинтън Джаксън: Джон Джоунс е най-мръсният боец, с когото съм се бил някога

Куинтън Джаксън: Джон Джоунс е най-мръсният боец, с когото съм се бил някога
Публикувано на: Октомври 3, 2024 в 02:00 ч
Бившият шампион Куинтън "Rampage" Джаксън сподели опита си от битката с Джон Джоунс и разкри защо все още го смята за най-мръсния боец в историята на UFC. Джоунс несъмнено е едно от най-големите имена в историята на ММА, но стилът му на битка често остава обект на критика. 

Докато някои го възхваляват за неговите умения и бойна интелигентност, други го виждат като нечестен боец, който не се колебае да използва всякакви мръсни тактики, за да постигне победа. И един от тези, които го гледат по този начин, е бившият му съперник Куинтън Джаксън.

Двамата титани се сблъскаха в октагона на 24 септември 2011 г. на UFC 135, като Джоунс излезе победител със задушаване в четвъртия рунд. За мнозина това беше пореден триумф в кариерата му, но за Джаксън това беше мач, който промени живота му завинаги.

И то не точно в положителен смисъл.

„Джон Джоунс е най-мръсният боец, с когото съм се борил някога. Ако трябва да съм честен, бих му го казал в очите, ако стоеше тук в момента. Винаги, когато получиш предимство, той те рита право в коляното. Джон те рита право в капачката на коляното. Трябва да е непозволен ритник, защото подобен ритник може да съсипе нечия кариера. 

UFC смени ръкавиците заради Джон Джоунс. Той имаше склонност да протяга ръце така, че пръстите му да сочат право в очите на противниците, което беше невероятно опасно. Коляното ми има проблеми оттогава. Изпитвам болка всеки ден и знам, че никога повече няма да вървя по същия начин.“, призна Джаксън.

Припомнете си битката им:


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес