Най-големият сайт за бойни спортове

       

5 начина за горене на повече мазнини

5 начина за горене на повече мазнини
Публикувано на: Април 2, 2013 в 08:56 ч
Снимка: wikimedia.org
Лятото наближава и ако сте решили да сваляте подкожни мазнини, а изпитвате затруднения в тренировките си, следвайте посочените долу принципи към сегашния ви режим.
 

Намалете почивката

 
Постепенно започвайте да съкращавате секунди от почивката между рундовете и сериите, като това ще ви помогне да увеличите метаболизма си. Но и не го намаляйте прекалено много, съветва Джо Станковски, треньор в Grand Rapids, Мичиган.
 
"Трябва ви минимум 30 секунди почивка, иначе рискувате да се преуморите."

Единственото изключение са кръговите тренировки, където по правило нямате почивка между сериите, а само след края на самия кръг.
 

Тренирайте цялото тяло

 
Ако тренирате по билдърска програма - горна част на тялото в един ден, долан в друг - слейте упражненията, така че да тренирате по малко и от двете части в двата дни. По този начин ще увеличите производството на хормона на растежа, а това ще ви помогне за изгаряне на мазнините.
 

Редувайте сериите

 
Може да направите една серия за долната част на тялото, например клек, а след това гребане. По този начин едната мускулна група може да си почине, докато тренирате другата.
 

Увеличете скоростта

 
Изгаряте повече калории, когато правите експлозивни упражнения, като например плиометрични лицеви опори (когато се изтласквата във въздуха, може и с пляскане), скокове върху кутия или използвайки по-леки тежести, вдигайки ги по-експлозивно при концентричната част на упражнението (когато преодолявате тежестта).
 

Намалете повторенията

 
Класическите тренировъчни програми при повечето мъже във фитнеса се въртят около идеята за 10 повторения на серия. Според Джим Смит, силов треньор в Sayre, може да получите много по-голямо ускоряване на метаболизма, като намалите повторенията, но добавите една допълнителна серия. Пробвайте със серии от 6-8 повторения.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Кои са най-добрите хранителни добавки в периодите на отслабване

Кои са най-добрите хранителни добавки в периодите на отслабване
След като вече сте си избрали тренировъчен план и подходящ хранителен режим, ако искате да ускорите резултатите с отслабването, набележете си кои хранителни добавки да си вземете.
Статии » април 23, 2018 (0)
цялата статия

Най-бързият начин да горите мазнини докато трупате мускулна маса

Най-бързият начин да горите мазнини докато трупате мускулна маса
В абсолютно всяка зала можете да намерите главозамайващи курсове и тренировки, за които се говори, че горят мазнини и градят мускули.
Статии » май 28, 2018 (0)
цялата статия
Мнения в Facebook