Зареждане

Алекс Перейра остава в полутежката: Ще защитавам титлата си тук

Алекс Перейра остава в полутежката: Ще защитавам титлата си тук
Публикувано на: Октомври 4, 2024 в 07:10 ч
Преди завръщането си в действие на UFC 307 този уикенд безспорният шампион в лека тежка категория Алекс Перейра успокои разговорите за потенциално завръщане в бившата си средна категория, както и за изкачване в тежка категория, като обяви плановете си да продължи да защитава короната си в полутежката категория.

Перейра, бивш шампион в две дивизии, ще бъде начело на UFC 307 този уикенд в Delta Center в Солт Лейк Сити, Юта, където ще се изправи срещу изгряващия претендент за титлата в полутежка категория Халил Раунтри в двубой с високи залози.

Наскоро звездата от Сао Пауло Перейра постигна доминираща победа във втория рунд над бившия шампион Иржи Прохазка и спря двукратния си враг със зашеметяващ нокаут на UFC 303 с кратко предизвестие през юни.

А преди това Перейра постигна впечатляваща победа в първия рунд с нокаут над друг бивш носител на титлата, Джамахал Хил, със сензационна победа с един удар в главното събитие на монументалната карта UFC 300.

А на фона на победния си ход  Перейра непрекъснато е свързван с преминаване в средна и тежка категория, като самият той за кратко се е заигравал с потенциални смени на категроията.

Перейра планира да остане в полутежка категория след UFC 307

Въпреки това по време на бойната седмица преди UFC 307 любимецът на бразилските фенове Перейра потвърди, че планира да запази короната си срещу Раунтрий и да продължи да защитава титлата си в лека полукатегория след излизането си в Юта.

"Всъщност ще избера да защитя пояса си", заяви Алекс Перейра пред събралите се медии. "Преминаването ми в по-ниска категория би отнело известно време и би имало нужда от повече подготовка, а преминаването ми в по-висока категория също изисква повече подготовка, така че в момента начинът, по който е в полутежка категория, е перфектен."


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес