Зареждане

Шон О'Мали е Конър Макгрегър 2.0 ?

Шон О'Мали е Конър Макгрегър 2.0 ?
Публикувано на: Август 24, 2023 в 12:00 ч
Впечатляващата победа на Шон О'Мали над доминанта Алджамейн Стърлинг беше моментално рекламирана от PR машината на UFC.

Само два дни след двубоя "Sugar" получи още няколкостотин хиляди последователи в социалните мрежи и промоцията вече активно рекламира новия носител на титлата в категория петел.
Самата победа с нокаут стана хит в социалните мрежи и напомни на феновете за емблематичната победа на Конър Макгрегър над Жозе Алдо. Приликата между двете битки е значителна.

Макгрегър и О'Мали се възползваха от грешка на противника, след което нанесоха тежък удар в брадичката. Единствената разлика е, че ударът на Конър се оказа по-смъртоносен, а Шон трябваше да поработи малко и с граунд енд паунд.

Въпреки това някои фенове вече сравняват бойците и правят паралели между кариерите им. Очаквано самият Макгрегър коментира победата на О'Мали, който отдавна успя да го впечатли.

„Вижте О'Мали, който повтаря едно и също нещо: „Ще бъда толкова велик, колкото Конър Макгрегър.“ Тогава той излиза и прави същото като мен, за да стане точно като мен. 

Честно казано, просто е лудост. Видяхте ли края ? Това е лудост, голямо уважение.", каза Макгрегър.


Ако погледнете кариерното развитие на О'Мали и Макгрегър, тогава, разбира се, можете да намерите много общи неща.

Конър винаги е бил смятан за един от любимците на промоцията, давани са му големи битки и беше воден уверено към върха. Това не може да се отрече. Макгрегър правеше шоу на пресконференциите и привлече куп нови фенове в UFC.

О'Мали не е толкова активен на пресконференциите, той не обижда опонентите си, но все пак привлича публика. Неговите опоненти се оплакват, че UFC му дават удобни противници и по всякакъв възможен начин го насърчават към титлата

Ако "Notorius" беше подкрепян от цялата ирландска диаспора, която винаги и навсякъде беше за него, то О'Мали се фокусира върху това, което ще бъде още по-търсено през 21 век - социалните мрежи. 

Шон започна да рекламира личната си марка много преди UFC. Плановете за игра на Макгрегър и О'Мали също са подобни.

И двамата работят страхотно с ръцете си, удрят точно в движение и добавят отлична работа с краката, което причинява много неудобства на противниците.


Друг факт е, че и двамата са много добри на контра и имат нокаутираща сила. Шон многократно е казвал, че иска да бъде равен на Конър:

„Започнах непрекъснато да гледам битките, когато Макгрегър нахлу. Опитах се да бъда като него. Научих много от него. Какво може да се направи, какво не може. 

Предполагам, че Конър беше човек, на когото се възхищавах. Гледах всяко негово интервю. 

Той говори добре и играе добре ролята си. Но най-важното е, че Конър се бие безупречно. Можеш да се обличаш готино, да говориш добре, но ако се биеш като лайно, тогава никой не го е грижа за теб. 

Що се отнася до това кой наистина е издигнал спорта на следващото ниво, кой е най-зрелищният, кой е пленил повечето хора, то Конър е най-големият от най-големите.", каза О'Мали.
 
О'Мали си написа домашното и днес вече е една от най-големите звезди на UFC. Дейна Уайт ще направи всичко възможно, за да бута кариерата на Шон, както направи и с Макгрегър.

Факт е, че О'Мали се превръща с Макгрегър 2.0. Колко дълго ще продължи шоуто на "Sugar" ?
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес