Зареждане

'Халил може да го нокаутира' - Бивш UFC шампион със смела прогноза

'Халил може да го нокаутира' - Бивш UFC шампион със смела прогноза
Публикувано на: Октомври 3, 2024 в 20:36 ч
В навечерието на UFC 307 много хора смятат, че настоящият шампион в полутежка категория Алекс Перейра ще победи с лекота Халил Раунтрий младши. Ветеранът на UFC и бивш претендент за титлата Чаел Сонен е твърдо убеден, че Раунтрий ще се противопостави на шансовете и ще победи настоящия шампион. 

Това е смела прогноза от страна на Сонен, като се има предвид разривът, на който се намира Алекс Перейра в момента. "Poatan" в момента се стреми към третата си защита на титлата в дивизията, след като преди това е защитавал пояса срещу бившите шампиони Иржи Прохазка и Джамахал Хил. И двамата бойци бяха топ претенденти, когато Перейра ги победи, докато Раунтрий в момента е класиран под номер 8 в лека тежка категория.

Дали Алекс Перейра е получил по-малко предизвикателна битка?

Макар да е справедливо да се каже, че нито една битка за титлата на UFC няма да бъде "давана", на повечето бойци с по-нисък ранг не се дават незабавни битки за титлата. В този случай Перейра беше дойната крава на UFC, като оглави най-голямото събитие UFC 300 и прие бой за титлата в кратък срок на UFC 303. Възможно ли е Дана Уайт да даде на бразилския шампион двубой от по-нисък ранг в замяна на това, което е направил за компанията? Въпреки всички тези приказки, Чаел Сонен вярва, че Раунтрий може да се справи със задачата.


В стилистично отношение Сонен смята, че Раунтрий притежава качества, които могат да се съчетаят с Алекс Перейра и да му създадат проблеми. И двамата бойци притежават сила за нокаут с един удар, като Сонен говори за това:
 
"Да се окажеш в мач, който е по-опасен, отколкото си наясно, да се окажеш в мач, в който този човек ще играе твоята игра, а аз говоря за големите тежки удари в стойка", каза бившият ветеран на UFC.

Чаел Сонен продължи да говори за двамата бойци, но спомена как силата на Раунтрий може да повали "Poatan".

"Не твърдя, че Халил е по-чист или по-талантлив кикбоксьор от Перейра, но твърдя че Перейра може да ви удари един път и да ви повали, Халил също трябва да го удари само един път и Халил ще го повали", каза Сонен.

Въпреки че и двамата бойци притежават нокаут, това ще бъде забавен мач между кикбоксьор и специалист по муай тай

Коефициентите са в полза на Алекс Перейра над Раунтрий

В момента Алекс Перейра е фаворит с коефициент -500 спрямо претендента Халил Раунтрий младши, който е с коефициент +380 за UFC 307. Макар че това в никакъв случай няма да е лесна битка, много хора очакват Алекс Перейра да продължи порива си и да добави още една защита на титлата към името си. Що се отнася до Раунтрий, това е чудесна възможност да направи голяма стъпка над едно от най-големите имена в промоцията.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес