Зареждане

Вижте какви заплати ще вземат Артур Бетербиев и Дмитрий Бивол

Вижте какви заплати ще вземат Артур Бетербиев и Дмитрий Бивол
Публикувано на: Октомври 3, 2024 в 10:00 ч
На 12 октомври в Рияд ще бъде определен абсолютен световен шампион в полутежка категория.

На ринга в Саудитска Арабия ще се срещнат двама руснаци - Артур Бетербиев и Дмитрий Бивол. Всеки фен на бокса знае, че това е огромно събитие за целия свят на професионалния бокс. А голямата битка в съвременния свят води до големи пари. 

Очаква се обединителната битка да донесе и на двамата най-големите хонорари в цялата им кариера. Галавечерта ще открие фестивала Riyadh Season, а това е важно събитие за Саудитска Арабия. Това е и още една причина боксьорите да очакват увеличение на заплатата.

Дмитрий печели най-малко $1 милион на битка, като се вземе предвид делът на продажбите на PPV. Бивол получи най-голямата си заплата в битката със Саул 'Канело' Алварес. Твърдата заплата и % от платените гледания донесоха на Дмитрий около 5 милиона долара.

Това е солидно в сравнение с предишните цифри, тъй като Бивол спечели приблизително същата сума или дори по-малко за всички предишни битки за титлата. Що се отнася до Бетербиев, той, разбира се, нямаше съперници, сравними с Канело по отношение на име и финанси.

Поради тази битка Артур, въпреки че притежава три колана, не е много напомпан по отношение на медийното излагане. Бетербиев започва кариерата си с хонорари от $5 хиляди, които бавно растат. От битката с Александър Гвоздик Бетербиев взе хонорар от 1,5 милиона долара.

До днес това остава един от най-високите хонорари в кариерата на боксьора. Последната битка на Бетербиев с Калъм Смит, според Marca, е обогатила нокаутьора с нетни 1,3 милиона долара, без бонусите и PPV.  Това означава, че Артур най-вероятно е спечелил около 2 милиона долара от битката.

Според руските медии Бетербиев е спечелил общо 8 милиона долара преди двубоя с Калъм Смит, а общите приходи на Бивол от битки преди двубоя със Зинад варират около 10 милиона долара.

Очевидно статусът на битката ще повлияе значително на хонорарите на бойците. Според информация от Boxing Kingdom и двамата боксьори ще направят по около 10 милиона долара от битката. Това ще е най-голямата заплата в кариерата им.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес