Зареждане

Уайт: Мит е, че в бокса има повече пари, отколкото в ММА

Уайт: Мит е, че в бокса има повече пари, отколкото в ММА
Публикувано на: Октомври 2, 2024 в 18:00 ч
Главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт не е убеден в предположението, че в професионалния бокс могат да се спечелят пари, които да променят живота на бойците.

Както знаем, Дана Уайт има сложни отношения с професионалния бокс. На пръв поглед бихте си помислили, че той го мрази въз основа на някои от критиките му през годините. Уви, в много отношения това беше първата му любов в света на бойните спортове.

За съжаление, това не се е получило за него в миналото, което е довело Уайт по пътя на смесените бойни изкуства .Той успя да постигне невероятен успех в тази област, като за това време изгради множество звезди.

Уви, той също така беше подложен на много критики относно заплащането на бойците. Един от най-ярките примери за това е въпросът с Франсис Нгану, за когото се твърди, че "The Predator" е получавал милиони в бокса в сравнение с времето, когато се е биел за UFC. Когато беше попитан за парите, които Нгану е изкарал в скорошно интервю, Дана каза следното.

 
"Това не е задължително да е вярно", каза Уайт пред Кевин Айол. "Това не е съвсем вярно. Това са глупостите, в които вярва публиката, но това не е истина. Пълни глупости. Това е целият този мит, който кара всички да си кажат: "ааа, нека да се впуснем в бокса". Това са глупости. Боксът не работи. Боксът не работи... за да работи боксът, е необходим един саудитски трилионер."

Вълнувате ли се да видите какво може да направи Дана Уайт в областта на бокса? Съгласни ли сте с всичко, което той казва по въпроса за заплащането на бойците? Ще станем ли свидетели на повече кръстосани битки между двата бойни спорта?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес