Зареждане

'Бодигардът на Мохамед Али' - Халил Раунтри говори за убийството на баща си

'Бодигардът на Мохамед Али' - Халил Раунтри говори за убийството на баща си
Публикувано на: Октомври 2, 2024 в 06:49 ч
Халил Раунтри разказва за загубата на баща си в ранна възраст и за влиянието, което тя е оказала върху възпитанието му. 

Този уикенд "War Horse" ще влезе в центъра на вниманието на главното събитие на UFC 307 в Солт Лейк Сити, решен да нанесе първата си загуба на Алекс Перейра в шп;итежка категория и да вземе титлата със себе си. 

Преди очаквания сблъсък Раунтрий говори подробно за баща си, който е менажирал някои от най-големите изпълнители в музикалния бизнес, включително Boyz II Men и New Edition. Халил Раунтри старши дори е работил като личен охранител на легендарния боксьор Мохамед Али. 

За съжаление той е убит през 1992 г., когато Раунтри-младши е само на две години. 


"Когато бях на две години, баща ми беше убит", каза Раунтри по време на шоуто UFC 307 Countdown. "Той беше мениджър на Boyz II Men и New Addition. Имаше момент в кариерата му, в който беше личен бодигард на Мохамед Али.

На погребението му си спомням, че имаше стотици, ако не и хиляди хора. Като се замисля, трябва да си определен тип човек, за да дойдат на погребението ти напълно непознати и просто огромно количество хора, които да почетат живота ти." 
 

Липсата на бащинска фигура отвежда Халил Рунтри младши по опасен път

Без баща, който да го напътства, Раунтрий изпада в деструктивно поведение. Той пуши и пие много, като в същото време взема лекарства по лекарско предписание - всичко, което може да направи, за да се пребори с болката, с която се бори. 

За щастие, "War Horse" решава, че е време да направи нещо, за да спаси живота си, вместо да го остави да му се изплъзва. 

"Нямах смелостта да се изправя пред определени предизвикателства, защото нямаше никой, който да застане до мен и да ми даде да разбера, че всичко ще бъде наред. Това малко ме задържаше", продължава Раунтри, "Това ме поведе по пътя на самоунищожението. Пушех по две кутии цигари на ден. Пиех алкохол без прекъсване. Вземах произволни хапчета с рецепта, за да притъпя болката.

Спомням си как стъпих на кантара и той показа 138 кг. Имаше една нощ, в която се опитвах да заспя и усещах как сърцето ми прави наистина много странни неща, които не би трябвало да прави. Имаше момент, в който си помислих: "Добре, това е нощта. Ще умра в съня си". Тогава започнах да мисля за това какво мога да направя, за да запазя живота си. Именно това ме накара да бъда по-отворен към нещата, свързани с фитнеса и здравето. ММА беше идеален за мен."

Сега Раунтрий младши е на прага да стане световен шампион, но за да го направи, ще трябва да премине през един от най-опасните бойци в всички бойни спортове .

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес