Зареждане

Дневна доза расизъм от Стрикланд: Китайците са животни. Варвари!

Дневна доза расизъм от Стрикланд: Китайците са животни. Варвари!
Публикувано на: Октомври 2, 2024 в 20:06 ч
Бившият шампион в средна категория Шон Стрикланд отново попадна в заглавията на медиите тази седмица - този път с брутална ксенофобска тирада срещу китайците, като ги нарече "животни" и "варвари".

Стрикланд, настоящият номер едно в ранглистата в средна категория, в момента е в Солт Лейк Сити преди завръщането на UFC 307 този уикенд, като се намира в лагера на бившия си враг Алекс Перейра, докато бразилецът се подготвя за двубоя си за титлата с Халил Раунтри в края на седмицата.

Стрикланд наскоро постигна доминираща победа с разделено решение над бившия преследвач на титлата Пауло Коста в двубоя им в Ню Джърси.

Шон Стрикланд с ксенофобски възгласи срещу китайците

И макар да попадна в заглавията на медиите заради похвалата си за бившия си противник Перейра тази седмица, откровената звезда в средна категория беше критикувана за ксенофобски коментари срещу китайците по време на интервю с Хелън Ий.

"Китайците са най-лошите", каза Шон Стрикланд. "Те са животни. Варвари, мръсници, най-лошият вид туристи. Японците и корейците са най-добрите. Ходих специално в Япония и това беше страхотно преживяване, защото там имаше толкова много приятни хора. Има добри азиатци и лоши азиатци".


Очаква се Стрикланд да се завърне в шампионска битка в началото на следващата година, като през последните седмици той е силно свързван с реванш за титлата срещу действащия носител на златото в средна категория Дрикус дю Плесис, който призовава за реванш с южноафриканската звезда след победата си над Коста по-рано тази година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес