Зареждане

Джамал Бен Садик получи ново наказание от GLORY

Джамал Бен Садик получи ново наказание от GLORY
Публикувано на: Октомври 3, 2024 в 02:00 ч
Джамал Бен Садик, мароканско-белгийският кикбоксьор, известен с постиженията си на ринга, беше отстранен за 10 месеца от GLORY Kickboxing. Това се дължи на нова положителна допинг проба. Джамал получава наказанието въпреки факта, че успя да докаже, че употребата на откритото забранено вещество е по лекарско предписание от неговия лекар.

Вижте още - Джамал Бен Садик получи 15 месеца наказание от GLORY

Отстраняването последва доброволен тест за допинг, на който Бен Садик се подложи на 19 февруари 2024 година, докато не беше активен в бойния свят по това време. Той обаче забрави да спомене лекарството във формуляра с ползваните вещества. Положителният тест показва употребата на вещество, което попада в групата хормонални и метаболитни модулатори.

Вижте още - Джамал Бен Садик може да влезе в затвора за 40 месеца

Категория, която е в забранителния списък на Световната антидопингова агенция (WADA). Въпреки че тестът е извършен в лаборатория, акредитирана от WADA, Бен Садик успя да докаже, че веществото е част от медицинска рецепта от неговия лекар, издадена месеци преди теста. Независимата антидопингова комисия на GLORY, отговорна за допинг резултатите, реши да съкрати обичайното отстраняване от 12 месеца на 10 месеца.

Това се случи, защото Бен Садик успя да докаже, че лекарството е предписано за лечение на здравословни оплаквания. И че използването му е станало преди влизането в сила на новите допинг правила. Спирането на Джамал официално влезе в сила на 6 март 2024 година. Той ще има право да участва отново в събитията на GLORY от 6 януари 2025 година. 

Това е второто поредно наказание за мароканеца. През февруари 2023 година Бен Садик получи 15 месеца наказание от GLORY. 33-годишният мароканец пак беше дал положителна проба за допинг. Това се случи след битката му с Бенджамин Адегбуи. Двамата се биха през август 2022 година в Белгия. Бен Садик спечели с нокаут за 2 минути и 34 секунди.

Тогава oт GLORY отмениха тази победа и битката беше обявена за несъстояла се. Оттогава Бен Садик не се е качвал на ринга, но от доста време пише, че иска да се бие. Бен Садик има проблеми и извън спорта и може да влезе в затвора.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес