Зареждане

Джамал Бен Садик може да влезе в затвора за 40 месеца

Джамал Бен Садик може да влезе в затвора за 40 месеца
Публикувано на: Юни 1, 2024 в 20:00 ч
Известният кикбоксьор от GLORY Джамал Бен Садик (33) е изправен пред съда за пране на пари и фалшифициране на документи.

Вчера прокуратурата поиска 40 месеца затвор срещу него. Според прокурора Бен Садик е бил ключова фигура в белгийска част от верига за пране на пари, където също са правени фалшиви фишове за заплати. Кикбоксьорът отрича обвиненията и твърди, че не е знаел нищо за незаконните действия. 

„Джамал е убеден в своята невинност и увереност в добрия изход. Справедливостта ще възтържествува.“, споделят от щаба на мароканеца.

Случаят се върти около верига за пране на пари, създадена от холандския предприемач Карим СС, използвайки фалшиви фишове за заплати и договори, за да прикрие произхода на парите от престъпна дейност. По този начин той успя да изпере милиони евро.

Холандската полиция открила веригата и информирала белгийските власти. Разследването показа, че Бен Садик е имал контакт с Емад Н., човек, който използва услугите на Карим СС. за пране на мръсни пари. Твърди се, че Бен Садик  е помагал във фалшифицирането на документи.

Братът на Джамал Бен Садик - Саид, също е замесен в случая. Прокуратурата настоява за строги наказания срещу подсъдимите. Джамал Бен Садик е изправен пред четиридесет месеца затвор, ако бъде признат за виновен.

Адвокатите на подсъдимите настояват за оправдателна присъда или по-лека присъда. Съдът ще се произнесе по делото на 15 юни.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес