Зареждане

Първият български профибоксьор Мутата: Можех да съм световен шампион

Публикувано на: Ноември 18, 2021 в 09:00 ч
До ден днешен се носят легенди за нокаутиращата мощ на първия български професионален боксьор Митю Митев – Мутата. Той заминава за Америка в компанията на Коко Тайсъна и Мартин Кръстев. По онова време тримата нямат представа какво е това профибокс.

Първият български професионален боксьор прави невероятна серия от победи преди над 25 години. Той записва 10 успеха (10 с нокаут) от 10 мача. Акулата Боб Аръм подписва договор с него посредством мениджъра Ивайло Гоцев.

В момента ветеранът е треньор и мениджър на перспективния талант в тежка категория Пенчо Цветков (6 победи от 6 мача, 4 с нокаут).

„Пенчо е щастливец, защото по моето време нямах човек, който да застане до мен. Ако разполагах с такъв, вероятно България щеше да има световна титла в мое лице – разкрива Мутата в интервю за youtube канала Спортната джунгла. - Имахме мачове и уговорки, които по една или друга причина не се спазиха. Ние играем едни от най-мъжките спортове. Който и да питате, ще ви кажат, че Мутата е мъжкар, а не другото. Някои хора не си спазиха обещанията.“

Как е Митю Митев тръгва за Америка заедно с други две легенди Коко „Тайсъна“ Семерджиев и Мартин Кръстев. Какво се случва там и какво бъдеще очаква Пенчо Цветков вижте в интервюто горе.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес