Зареждане

Пет истории от лудия живот на Dana White

Пет истории от лудия живот на Dana White
Публикувано на: Януари 15, 2018 в 22:32 ч
 
Разговорлив, харизматичен, страстен и бекпомпромисен - спокойно можем да кажем, че друг като него начело на такава голяма организация просто няма.

Навярно за никого не е изненада, че животът на бившия боксов инструктор, който стана по-богат отколкото дори някога си е представял, че може да бъде, е изпълнен с приключения.

За невярващите обаче сме събрали 5 истории в хронологичен ред, показателни за житейските му приключения.

Побоят, който води до борбата му с болестта на Мениер
Когато е на 21 години, White бива нападнат от група мъже в бостънски бар, който продължили да го налагат и ритат в продължение на 20 минути, преди да дойде полицията.

White си спомня, че един от нападателите не спрял да нанася удари в ухото му, което се оказва и причината за пищене в същото ухо месеци наред.

Лекарите потвърдили, че му била нанесена необратима щета, но години по-късно положението му се усложнило и бил диагностициран с болестта на Мениер.

White започнал да страда от сериозните симптоми по всяко време, без предупреждение, като често продължавали с часове.

Лошата новина е, че за това заболяване лечение просто няма, а първата операция, на която се подлага, уж за да се излекува, реално само усложнява нещата. След нея той остава почти глух с едното ухо, а симптомите зачестили.

White обаче не се отказва и по-късно заделя 10 000 долара за експериментална терапия в Германия, за чийто успех гаранция нямало, но все пак, като по чудо, подействала и той бил излекуван от неприятното заболюяване.

Работите, с които се занимава преди да забогатее
След като бива изключен от училище, завършва докато живее при леля си, а в последствие се отказва и от колежа, Dana White работи на различни места, като най-трудното му занимание твърди, че била полагането на асфалт.

"Голяма част от успеха си дължа на тази работа."

White също работи като охрана и пиколо в Бостън.

Въпреки всичко обаче, дори и тогава, неговата страст си остават боевете.

Един от бившите му началници дори си спомня, че White организирал борчески срещи между колегите си. Самият White пък споделя, че когато бил пиколо, организирал двубои в почивките, като дори си имали и правила - да се удрят само под врата, за да не виждат посетителите на хотела следите от техните занимания.

И въпреки че като пиколо си докарва към 60 000 долара годишно, той все пак определя това свое занимание като "най-затъпяващата работа", в следствие от което решава да се отдаде на предприемаческия си нюх и да навлезе в света на бойните спортове.

Изгонването му от Бостън
В началото на 90-те White си партнира с боксьора Peter Welch в програма обучаваща младежи как да се боксират.

Програмата била повече благотворителна и заради своето естество, не генерирала особено много пари, затова те започнали да преподават бокс и на други интересуващи се от спорта, разраствайки бизнеса си из целия град, като изграждали различни здравни центрове.

За съжаление на White обаче, това привлякло вниманието на небезизвестния гангстер Whitey Bulger, който заедно със свои съмишленици посетили един ден White по време на тренировка и му заявили, че искат процент от приходите.

White преглътнал всичко и се надявал просто никога отново да не срещне с тях, но не минало много време преди отново да го намерят и да му поискат 2 500 долара до следващия ден.

White не разполагал с такива пари и понеже очаквал да има последствия, той си стегнал багажа и отлетял за Лас Вегас.

Спонсорът на Floyd Mayweather Jr. за първите му професионални боксови срещи
Към средата на 90-те White все още търси начини да навлезе в света на бокса.

На този етап той вече се е сприятелил със семейство Mayweather и става познато лице в тяхната зала, където тренира и самият Floyd Mayweather Jr., на когото тогава му предстои да поеме по пътя към върха.

White по това време вече играе ролята на мениджър на няколко аматьора, а има и своя компания за боксова екипировка, която Floyd се съгласява да носи в първите си 4 професионални двубоя.

Двамата в последствие се отчуждават и поемат по различни пътища в два конкурентни спорта.

Разбира се, до миналата година, когато двамата отново се сработват около срещата на Mayweather със суперзвездата на UFC Conor McGregor.

"Нямам нищо против него, но помня, че Dana White постоянно беше покрай мен и Jeff Mayweather, носейки ни чантите понякога."

Такива спомени има Floyd за Dana преди да му се извини публично за изречените думи.

"Без значение какво съм казвал в миналото, като мъж те поглеждам в очите и ти се извинявам. Направи нещо невероятно с тази компания."

Срещата му с Robert De Niro докато живее с Mark Wahlberg
През 1996 Dana White живее в дома на Mark Walhberg в продължение на няколко месеца, докато му помага с подготовката му за филм, в който се очаква да играе боксьор.

Robert De Niro е още един от актьорите във филма и двамата с White се срещат един ден на снимачната площадка.

Оказва се, че White в този момент е толкова впечатлен, че чак на De Niro му става неудобно.

"Mark просто ме грабна и ме издърпа настрана, казвайки ми "Dana, трябва да спреш да зяпаш така Bobby. Плашиш го.""

"Помня как му отвръщам "Mark, това е шибаният Robert De Niro, човече. В една стая съм с De Niro." В този момент Mark просто ми каза "Казвам ти, ако не престанеш да го зяпаш, няма да можеш да се върнеш обратно в стаята. Наистина го плашиш!""

White тогава се съгласил да се вземе в ръце, въпреки че нещата понякога са значително по-лесни на думи. В общи линии, така и не остава да спечели De Niro, но до ден днешен с Wahlberg си остават приятели.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес