Зареждане

Дейна Уайт си направи възможно най-лошата реклама в спорта!

Дейна Уайт си направи възможно най-лошата реклама в спорта!
Публикувано на: Януари 7, 2023 в 11:00 ч
Преди година и половина Дейна Уайт беше обявен за безспорно най-добрия ММА президент на планетата.

Докато колегите му, поддавайки се на ковид истерията, поставиха лигите си на колене, UFC увеличи броя на турнирите. Стотици обвинения заваляха срещу Дейна от по-малко решителни и рискови конкуренти, които замразиха договорите на бойци си и претърпяха огромни загуби.  

И докато останалите разчитаха, че правителствата на различни страни ще ги компенсират за това, Уайт направи немислимото. Какво направи Уайт ? Той построи "балон" / безопасна среда /, в която да продължи да организира ММА събитията на UFC.

В института на UFC Уайт продължи да радва феновете с битки. Това донесе приходи както на бойците, така и на инвеститорите в UFC. И за мнозина тогава той се превърна в голям герой, който не може да бъде пречупен.

Това му позволи да направи нещо, което мнозина просто не можеха да си позволят. Например, той участваше активно в президентската кампания на страната на Доналд Тръмп. Сега вече разбираме колко рисковано е било, но Уайт не търгува с принципи.

 Дейна не е благородник, той е корав и рисков бизнесмен. И тази монета има две страни. Трябва да си безчувствен и безскрупулен, за да оцелееш в тези среди. И докато 2022 година беше силна за Уайт, то 2023 година ще се окаже кошмарна.

Дейна се "простреля" в крака навръх Нова година. Това се случи по време на новогодишно парти, което се проведе в Мексико. Уайт и жената му се скараха, а по някое време конфликтът излезе извън контрол и Ан удари мъжа си по лицето. Публично.

Уайт беше изненадан за секунда, а след това.... се простреля в крака. Това, разбира се, е артистичен обрат. Той постъпи по-лошо, защото удари жена си в отговор на шамар в лицето. За него това беше не беше просто шамар, а изстрел в крака.

Това необикновено събитие беше заснето от някой на камера и веднага стана хит в мрежата. Още на следващия ден Forbs съобщиха, че цената на акциите на Endeavour Group Holdings, която притежава UFC, е паднала с повече от 5% до $21,53.

Всъщност с едно махване на ръка Уайт превърна стотици милиони долари в прах. И постави собствения си проект на ръба на краха. На 11 януари е насрочен премиерният турнир на лигата по биене на шамари, който вече е създаден от самия Уайт.

Иронията е, че Уайт удря шамар на жена си, а дни по-късно стартира лига по биене на шамари. Дейна не оправда своята постъпка, но това няма да му спести негативите, които валят.

Когато сте „огъвали“ индустрията в продължение на много години, когато имате милиони завистници и куп врагове, е трудно да разчитате, че няма да ви хванат за такава издънка.

Първият удар срещу Уайт дойде от канала TBS, който премахна дебютния турнир на Slap League от програмата си.  Това съобщи в социалните мрежи спортният журналист Деймън Мартин.

Нещо повече, ръководството на TBS веднага премахна дори страницата Power Slap от официалния си уебсайт. Те покриха така наречените следи. Трудно е да си представим, че това може да бъде върнато назад.

За Уайт е лош знак, че Warner Media, която притежава канала, не отговаря на многобройните искания за коментар на ситуацията. Въпреки факта, че съпрузите вече са уредили всички различия и публично са се извинили за позора, който са извършили публично, последствията са налице.

Да, за собствениците на UFC Уайт е близък и ценен човек. Но той има много повече врагове, отколкото приятели. Включително сред звездните бойци на UFC, които се борят за по-добри условия, по-високи заплати и т.н.

Уайт е токсичен за толкова много силни хора. Включително и в политиката. А колко ще му струва един необмислен шамар, това предстои да разберем. Категорично осъждаме насилието на мъж върху жена.

Със сигурност негативите за Уайт предстоят, но никой не му е виновен.


 0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес