Зареждане

Първият събмишън

Първият събмишън
Публикувано на: Декември 6, 2013 в 10:41 ч
Снимка: wikimedia.org
В повечето тренировки по бразилско жиу-житцу първо се започва с упражнения на техника, а след това малко спаринг. За някои хора първият събмишън играе важна роля в останалата част от спаринга. Тоест някои трениращи се демотивират, ако бъдат заключени още в началото на тази част от тренировката.

Имало е случаи когато дори и опитни състезатели от борба например, са на тренировка по жиу-житцу. Без да са усвоили техниките на жиу-житцу, те допускат елементарни грешки, заради които биват заключвани на момента. След това самочувствието им е накърнено и въпреки, че имат много опит в борбата, е лесно срещу тях да се направи тейкдаун или друга техника. Само защото са се разколебали.

Да претърпиш поражение в първите минути кара някои хора да започнат да водят негативен диалог със себе си и се пълнят с лоши емоции. Тези мисли и чувства се задълбават спираловидно, докато човек не се окаже леко депресиран. Така че какво може да се направи?

Най-добрият начин да контрираш негативния диалог със себе си и споменатата спирала е с позитивен диалог или просто го оставете да премине. Изчистете  съзнанието си от лоши мисли. Заключили са ви. Мислите си "Мамка му! Защо не успях да го спра?" Не позволявайте обаче втората ви мисъл да е негативна. Кажете си "Давай отново. Можеш по-добре."

Друг добър начин е когато имате негативна мисъл, да я контрирате с 3 позитивни. Често не можем да контролираме първата си мисъл - тя е натурална реакция на дадената ситуация. Но имаме повече контрол на мислите си след това.

Ако тренирате жиу-житцу, може да сте забелязали, че много от нещата научени там, могат да се приложат и в живота. Понякога отговорът на даден проблем в жиу-житцу не е в техниката, а в състоянието на психиката и емоциите.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес