Зареждане

Наистина ли е скучен Магомед Анкалаев ? Статистиката показва друго

Наистина ли е скучен Магомед Анкалаев ? Статистиката показва друго
Публикувано на: Октомври 3, 2024 в 14:00 ч
Този уикенд в Съединените щати ще се проведе номерираният турнир UFC 307. В главното събитие на вечерта ще видим Алекс Перейра, който ще се опита да защити титлата в полутежка категория за 3-ти път тази година. Негов съперник ще бъде номер 8 в ранглистата Халил Раунтри.

Перейра бързо се превърна в една от главните звезди на UFC. "Poatan" ни представя брилянтни битки, излиза с кратко предизвестие и праща най-сериозните опоненти в нокаут. Освен това Алекс ще защитава пояса за трети път тази година – той е най-активният от всички шампиони.

Уви, тук трябва да вмъкнете едно „но“ и името на това „но“ е Магомед Анкалаев. Руснакът е втори в ранглистата на UFC, което не му помага да се бие за титлата срещу Перейра. Алекс уверява, че скучният стил на руския боец е виновен да не получава шанс.

Анкалаев не беше съгласен с бразилеца и сравни успехите им в UFC. Магомед отбеляза, че и двамата имат по 6 нокаута в лигата, което показва, че не бил скучен. Това не е първият път, когато руснакът е обвиняван в скучен стил и никаква активност в социалните мрежи.

И ако второто донякъде е истина, то първото е мит, неподкрепен от абсолютно нищо. Да, Магомед е от Дагестан, но стилът му не е свързан само с борба и скучен стил, който само лежи на земята. Може би единствената битка, която може да бъде класифицирана като „скучна“, беше тази с Ян Блахович.

В тази битка за титлата беше записано равенство, което изненада дори самия Блахович, който смяташе, като мнозина, че е загубил тази битка. Във всички останали битки Анкалаев беше добър, не се срамуваше да се бие в изправено положение и го прави доста добре.

Магомед е в серия от 10 поредни победи и няма загуба в последните си 12 битки за UFC. В тези 10 победи Анкалаев записа 6 нокаута. Дали Магомед с такава статистика е скучен ? Фактът, че Анкалаев не е особено популярен в Щатите, е може би една от основните причини да не получи шанс за пояса.

Алекс победи явните претенденти, но внимателно избягва битка с Анкалаев, въпреки че стана просто неприлично да не забележите руснака. Магомед има стабилна борба, а Перейра явно все още не е готов да се изправи срещу добър борец като дагестанеца.

Анкалаев има всичко, за да детронира бразилеца, но UFC отлага този момент максимално. Можете да измислите всякакви оправдания, но версията, че Магомед показва скучни битки, е неадекватна. Анкалаев прави всичко, за да вземе титлата и ако победи Александър Ракич в края на месеца, UFC няма да има други възможности, освен да му даде шанс.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес