Зареждане

Техниките на Bruce Lee доказали ефективността си в ММА

Техниките на Bruce Lee доказали ефективността си в ММА
Публикувано на: Юни 7, 2017 в 08:00 ч
 
Техниките на майсторът в бойните изкуства и филмова легенда Bruce Lee продължават да оказват влияние върху бойците от ММА в цял свят. Причината за това? Повечето от бойните учения на Brucе Lee са вечни, те не се влиаят от времето и модернизацията в бойните спортове. Известната му поговорка - "Бъди като водата" - напълно олицетворява бойния манталитет на Bruce Lee. Да можеш да се адаптираш към всяка ситуация, която може да възникне по време на битка, е основен критерий на Lee и ако се замислим, сходствата с това, което ММА изисква от всеки боец са зашеметяващо поразителни.
 
Първото събитие на UFC се проведе на 12 ноември 1993-та година в Денвър, Колорадо. По това време причината за самото съществуване на този турнир бе да се определи кой боен стил е най-добър. Просто и ясно. Може да се каже, че първото събитие на UFC e като лаборатория, предназначена предимно за създаване на нови бойни парадигми.

 
Можете да видите как целта на първото събитие на UFC резонира с философията на Bruce Lee за боевете. Както ранните събития на UFC, така и Bruce Lee искаха веднъж завинаги да разберат какво е най-ефективно в битка. Това, което след всяка битка бе доказано за неефективно, бе остранено.
 
Какво научиха бойците на ММА от Bruce Lee.
 
Не е изненада, че много от съвременните ММА бойци се вдъхновяват от уроците на Bruce Lee. UFC суперзвездите Jon Jones и Conor McGregor са отлични примери за ММА състезатели, които се стремят да следват стъпките на Lee. Например, Bruce Lee обичаше да използва наклонения ритник и страничния удар към коляното, Jones и McGregor вмъкнаха тези похвати в арсенала си и то с изключителен успех.
 
Следващият видеоклип показва удивителните паралели между любимите техники на Bruce Lee и начина по които се бият модерните UFC бойци.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес