Зареждане

UFC уволниха боец, който получи наказание за допинг

UFC уволниха боец, който получи наказание за допинг
Публикувано на: Октомври 4, 2024 в 02:00 ч
Боецът на UFC Луис Пахуело беше отстранен за две години след неуспешни допинг тестове и безцеремонно изгонен от организацията. Пахуело, перуанският боец, който направи своя дебют в UFC, изпълнен с амбиция, видя как мечтите му изчезват в дим тази седмица.

Луис Пахуело, с рекорд от 8 победи и 2 загуби в MMA, имаше златна възможност след силното си представяне в Contender Series на Дейна Уайт през август 2023 година. За съжаление неговото приключение в UFC претърпя горчив обрат. След няколко неуспешни допинг теста, той беше наказан за две години от новия допинг орган Combat Sports Anti-Doping (CSAD).

Пахуело, който е на 29 години, е дал положителна проба както за 19-норандростерон, така и за повишени нива на екзогенен тестостерон. Тези тестове се състояха на 5 и 21 август, по време на престоя му в Перу и в Бразилия. Преди да се подложи на тестовете, Пахуело признава, че е използвал нандролон. Сега това изглежда грешка, която му коства мястото в UFC.

Отстраняването на Пахуело започна на 23 август, когато за първи път беше информиран за резултатите от тестовете си за допинг. UFC, които не одобряват никакви проблеми, свързани с допинга, веднага решиха да го уволнят. За Пахуело това означава не само двугодишно отстраняване, но и загуба на договора му с най-голямата ММА организация в света.

През март тази година той дебютира в UFC и загуби след събмишън от Фернандо Падила. Загубата му спря серия от 5 поредни победи.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес