Зареждане

Алалшикх се присмя на битката между Джейк Пол и KSI: Аз се занимавам с бокс, а не с цирк

Алалшикх се присмя на битката между Джейк Пол и KSI: Аз се занимавам с бокс, а не с цирк
Публикувано на: Октомври 4, 2024 в 18:00 ч
Турки Алалшикх няма никакъв интерес да промотира бой между Джейк Пол и KSI. 

Алалшикх, председател на Главния орган за развлечения в Саудитска Арабия, постави своя отпечатък върху боксовия спорт през последните години, като организира някои от най-големите битки, които феновете на бокса са искали да видят. Тайсън Фюри срещу Олександър Усик, скорошните сблъсъци на Антъни Джошуа с Франсис Нгану и Даниел Дюбоа, както и предстоящият сблъсък между Артур Бетербиев и Дмитрий Бивол, и това са само някои от тях. 

През февруари 2023 г. Саудитска Арабия също така беше домакин на двубоя на Джейк Пол с Томи Фюри, макар че изглежда, че Негово превъзходителство не се стяга да се върне в бизнеса с "The Problem Child" в скоро време. 

По повод на възможността за отдавна обсъжданата битка между Пол и колегата му от YouTube KSI в Кралство Саудитска Арабия, Алалшикх даде да се разбере, че се интересува от провеждането на друга битка с Пол едва след като 28-годишният младеж реши да стане истински боксьор. 

"Мисля, че той не ме харесва в момента и не ме харесва през последните два месеца", каза Алалшикх. "Ще бъда честен, харесвам го като част от младото поколение и той има много фенове. Сред тях са и моите деца. Но мисля, че той трябва да реши какво наистина иска. Ако иска да бъде истински боксьор, трябва да приема големи битки срещу боксьори, а не да се отнася към тях като към шоу. Това е моето мнение, защото то е вредно за бокса. Знам, че това не му харесва, особено това, което казах за последния му бой. Казах, че това не беше бокс, и не се шегувам.

Ако иска да продължи в тази област и да бъде част от Сезона на Рияд, трябва да се бие с истински боксьори. Това е моето мнение. Ако го направи, ще го подкрепя.

На въпроса дали някога би подкрепил бой между двете звезди на социалните мрежи, Алалшикх отговори:

"Не, никога не бих подкрепил подобно нещо, дори и да е популярно сред хората. Аз се занимавам с бокс, а не с шоу програми" 

В момента Джейк Пол се подготвя за бой с легендарния боксьор в тежка категория "Iron" Майк Тайсън. Двамата трябва да се бият в петък, 15 ноември, на живо от 80 000-местния стадион AT&T в Арлингтън, Тексас. 

Турки Алалшикх не проявява интерес към боксовата сцена на инфлуенсърите

Алалшикх все пак даде да се разбере, че възражението му не е само срещу Джейк Пол, а срещу цялата боксова сцена на инфлуенсърите. Накратко, Алалшик не иска да участва в нея. 

"Моля ви, не искаме повече никакви боеве с ютубъри. Не говоря за имена. Искам боксьори, истински боксьори. Това е, което подкрепям. За мен, вътре в сърцето си, искам бойци."

Освен двубоя за титлата в лека тежка категория между Бетербиев и Бивол в Kingdom Arena в Рияд, Алалшикх ще предостави и дългоочаквания реванш между Тайсън Фюри и Александър Усик в събота, 21 декември, в столицата на Саудитска Арабия. 

Първия път Усик спечели с поделено решение над "Gypsy King" и стана първият обединен световен шампион по бокс в тежка категория от повече от две десетилетия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес