Зареждане

Фюри предупреждава Усик: Скоро ще усетиш гнева ми

Фюри предупреждава Усик: Скоро ще усетиш гнева ми
Публикувано на: Октомври 4, 2024 в 12:00 ч

Тайсън Фюри предупреди Олександър Усик, че е направил грешка, като не го е нокаутирал, и заяви, че ще стане трикратен шампион в тежка категория. 

Усик победи Фюри, за да стане първият безспорен шампион в тежка категория след Ленъкс Люис през 1999 г. Той доминираше в първата част на битката, като същевременно завърши силно в края. Най-добрите части на Фюри бяха в средните рундове, когато той притискаше Усик. 

Фюри срещу Усик

Повратният момент в двубоя настъпи в деветия рунд. Усик нанесе голям удар с лявата ръка, последван от множество комбинации, които разколебаха Фюри. Циганският крал отскачаше от въжетата, докато Усик го беше притиснал в ъгъла. Точно когато украинецът се канеше да нанесе нокаут, съдията наложи броене. 

Това беше много спорно, тъй като попречи на Усик да завърши боя. Имаше и аргумент, че Фюри не е продължил напред достатъчно бързо след броенето, като се предполагаше, че боят е трябвало да бъде спрян. В коментарите си след двубоя Фюри отказа да приеме поражението, заявявайки, че решението на Усик е било взето заради войната на Русия с Украйна. 

Циганският крал също така нарече Усик аматьорски боксьор, след като изгледа отново двубоя, като потвърди убеждението си, че е спечелил. Братът на Фюри, Шейн Фюри, по-късно призна, че Усик е спечелил двубоя. Поведението на Фюри показа, че той трудно приема поражението. 

Той беше изхвърлен от нощен клуб в родния си град Моркамб, след като се появи пиян.


Макар че по-късно публикува видео, в което се вижда, че отново е в залата, има съмнения дали Фюри може да преодолее това психически. Но последвалите му коментари показват, че той е готов да даде всичко от себе си, тъй като има намерение да отмъсти за загубата. 

Фюри за Усик

"Имаше своя шанс, но не успя да довършиш работата! Грешка. Сега си на път да усетиш гнева ми. Циганският крал 2024 идва за теб. 21 декември е мой. Аз срещу света. Бъдещият 3-кратен шампион в тежка категория", заяви Фюри

Въпреки това Усик не изглежда притеснен. По време на подготовката за първия двубой украинецът показа, че няма да позволи на Фюри да му влезе в главата. Фюри неведнъж го е наричал 'износен боксьор от средната категория' и 'заек'. Циганският крал дори стигна дотам, че заяви, че ще се оттегли от спорта, ако не успее да се справи с опонента си. Усик предупреди Фюри, че няма да го остави на мира, което по-късно пролича в боя. 

Той натискаше действията от самото начало, притискайки Циганския крал в гръб, като се насочваше към главата и средната част на тялото. Фюри не успя да се справи с темпото. Вярно е, че Фюри забави темпото, но голяма част от това се дължеше на натиска, който Усик упражняваше. 

Циганският крал ще трябва да промени тактиката си - нещо, което той направи срещу Деонтей Уайлдър във втория двубой. Фюри се боксираше с атаки и в крайна сметка победи американеца преди дистанцията. Но по този начин Фюри ще се остави открит, тъй като Усик е известен с това, че е експерт в контраударите. Това поставя двубоя на много интригуващо място.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес