Зареждане

Ще успее ли Валентина Шевченко да си върне титлата ?

Ще успее ли Валентина Шевченко да си върне титлата ?
Публикувано на: Септември 14, 2023 в 14:00 ч
Този уикенд ще станем свидетели на събитието UFC Fight Night 227, което ще се проведе в Невада, САЩ.Главната битка на вечерта ще е за титлата в категория муха при жените. Тя ще противопсотави носителката на колана Алекса Грасо и бившата шампионка Валентина Шевченко. Двете жени ще се срещнат в октагона за втори път тази година,

На 4 март 2023 г. Грасо успя да направи една от най-големите изненади в ММА за 2023 година. Тя беше голям аутсайдер, но въпреки това приключи 
Шевченко и успя да й вземе титлата. 

Валентина беше в серия от 9 поредни победи. Тя имаше само 2 загуби в UFC, които бяха с решение на Аманда Нунеш. Тези загуби я накараха да се върне в категория муха, където записа 9 поредни победи, 7 защити на титлата и изглеждаше непобедима.

Първият тревожен звънец за нея прозвуча още през юни 2022 г., когато Валентина победи Тайла Сантос с разделено съдийско решение в много трудна битка. Шевченко в тази битка не беше уверената шампионка, която преди това беше изчистила дивизията.

Може би тази битка е повлияла и на битката с Грасо. Валентина водеше във всички съдийски карти с резултат 29-28, но в четвъртия рунд направи грешка, от която Грасо веднага се възползва. 

Шевченко в последните две битки не изглеждаше толкова убедително, колкото преди. Сега феновете имат опасения, че Валентина просто е преминала върха си и кариерата й започва да залязва. Тя вече е на 35 години и това също говори много.Трябва да отбележим, че Валентина има всички умения, за да върне колана. Тя има и характер на шампион. Не е тайна, че когато човек достигне заветната си цел, той малко се отпуска.

Сега Шевченко има какво да доказва на себе си, на фенове и особено на хейтърите, които вече погребаха кариерата й.

„Влизам в битката, за да спечеля. Излизам в клетката, за да унищожа Грасо. Влизам в битката не за да се забавлявам, а за да взема това, което е мое. Влизам, за да покажа не най-добрата версия на себе си, а най-великата.“, каза Шевченко.

Букмейкърите определят Валентина като фаворит в предстоящата битка. Много експерти и бойци също вярват в Шевченко. Например, бившата шампионка на UFC Роуз Намаюнас смята Валентина за най-добрата жена боец в историята.„Наистина вярвам, че Валентина е най-великата жена в историята на ММА. Имам голяма увереност, че тя ще си върне шампионския пояс. В същото време не отписвам Алекса. 

Тя изглеждаше по-добре в първата битка. В крайна сметка обаче мисля, че Валентина отново ще стане шампион на UFC.“, каза Намаюнас в интервю за New York Post Sports.

Грасо се представи добре в последната битка и няма намерение да се отказва от пояса без битка. Освен това Грасо се цели в нова победа с приключване.

Ще спечеля, независимо от развитието на битката. Ще я накарам да се предаде или ще я нокаутирам.“, каза Грасо, цитирана от Yahoo Sport.

Ще успее ли Валентина да си върне златото ?
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес