Зареждане

Биография на Brock Lesnar

Биография на Brock Lesnar
Публикувано на: Януари 13, 2009 в 13:03 ч

Brock Lesnar е роден на 12-ти юли, 1977, в Webster, SD. Още като студент в University of Minnesota той печели шампионата по борба на NCAA през 2000-та. След дипломирането си тренира във WWF's Ohio Valley Wrestling Facility. Женен е за бившата кечистка от WWE Diva Sable.

Още преди тийнейджърските си години Brock Lesnar е доминиращ борец. С годините тялото му ставало все по-огромно. Освен голямата сила, Brock имал афинитент към борбата. Статистиката му като борец е 33-0.

brock lesnar mma ufc свободни двубои смесени бойни изкуства


Brock Lesnar следва своя наставник Shelton Benjamin във кеч организациятя WWE, където става известен заради огромните си размери. Brock Lesnar печели титлата на WWE в три различни събития и спомага за продажбата на много билети на Wrestlemania. През цялата си кариера като кечист Brock Lesnar е искал да се състезава по правилата на смесените бойни изкуства (MMA).
Последния му мач във Wrestlemania е срещу Goldberg. Преди срещата Lesnar заявява, че се оттегля от кеча и това ще е последната му среща. След това има правни проблеми с кеч организацията WWE заради оттеглянето си преди датата в договора и няма право да се състезава до 2010.


След кратка и не много успешна кариера като състезател по американски футбол в NFL, Brock Lesnar осъзнава, че истинската му страст е в индивидуалните двубои. От много време той мислил да се премести в състезанията по смесени бойни изкуства (MMA) като UFC и най-накрая се решил. Brock Lesnar влиза в света на MMA през 2007-ма. Първият му мач по правилата на смесените бойни изкуства е срещу Min Soo Kim, в който бившия кечист взима победа за по-малко от минута. Видеото на свободния двубой между двамата може да намерите тук:
https://mma.bg/videos/view/33/

Дебютът му в UFC е срещу Frank Mir. Физически той доминира над бившия шампион, но опитния MMA боец Mir се изпълзва и прави ключ на крака, от който Lesnar не успява да се измъкне. Frank Mir взима победата, но Lesnar не се отказва.

brock lesnar свободни боеве бойни спортове бойни изкуства


Той се завръща в състезанието по свободни двубои срещу MMA ветеранът Heat Herring. Двубоят между двамата е дълъг и никой не отстъпва. В трите рунда няма излъчен победител и срещата достига до съдийска оценка, след която Brock Lesnar излиза победител.

В UFC 91 Brock Lesnar излиза на двубой срещу легендата на смесените бойни изкуства Randy Couture за шампионската титла в тежката категория. И двамата имат силно минало в борбата, но Lesnar има огромно предимство с килограмите, дистанцията и годините. След оспорван двубой Lesnar хваща неподготвен Couture и го нокаутира. Става шампион на UFC в тежката категория. Следва мач реванш срещу победилия го вече веднъж Frank Mir.

Повече за Brock Lesnar и неговите тренировки може да научите от следното клипче на UFC All Access:

 

MMA България - свободни двубой и смесени бойни изкуства

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес